PSV bindt Joshua Brenet tot 2020

Artikel
PSV bindt Joshua Brenet tot 2020

PSV heeft het contract met tweevoudig international Joshua Brenet (22) opengebroken en verlengd. De vleugelverdediger zette woensdagmiddag zijn handtekening onder een verbintenis die hem tot zeker de zomer van 2020 PSV’er maakt. “Dit is een mooie beloning voor alle arbeid.”

‘Mooie afsluiter’
Met ruim honderd wedstrijden sinds zijn debuut in 2012 is Joshua Brenet de afgelopen jaren uitgegroeid tot een zeer waardevol selectielid van PSV. Dit seizoen kwam hij tot 842 speelminuten in de Eredivisie en 314 in de UEFA Champions League en groeide hij uit tot Oranje-international. “En dan ga ik het jaar ook nog mooi afsluiten met deze contractverlenging”, lachte Brenet eerder op de dag al voor de camera van PSV TV.

Zelfvertrouwen
“Het gaf me veel zelfvertrouwen toen de club zich een tijdje geleden bij me meldde om te praten over een nieuw contract", vervolgde de vleugelverdediger. "Ik vind het een mooie beloning en kies er heel bewust voor hier te blijven. Ik ben nog niet klaar in de Eredivisie en vooral ook nog niet bij PSV. Ik ben hier op m’n plek, hier kan ik me verder ontwikkelen.”

Sinds 2011 bij PSV
Brenet speelt sinds het seizoen 2011-2012 bij PSV, dat hem destijds in de jeugdopleiding van de club opnam. Ruim een seizoen later debuteerde de vleugelverdediger in het UEFA Europa Leagueduel met SCC Napoli onder coach Dick Advocaat in het eerste van PSV. Zijn opvolger huidig hoofdcoach Phillip Cocu, hevelde Brenet in de zomer van 2013 over naar de A-selectie en liet hem op 17 augustus 2013 in de Eredivisie debuteren als vervanger van Santiago Arias. Sindsdien speelde Brenet dus al ruim honderd wedstrijden voor PSV, won hij twee titels en tweemaal de Johan Cruijff Schaal. In november debuteerde hij tegen België namens het Nederlands elftal.