PSV bezig aan ijzersterke thuisreeks tegen FC Utrecht

Artikel
PSV bezig aan ijzersterke thuisreeks tegen FC Utrecht

De laatste en tevens enige keer dat PSV in het Philips Stadion verloor van FC Utrecht in de Eredivisie was op 25 oktober 1980, toen FC Utrecht met 3-2 te sterk was. Sindsdien bleef PSV thuis 37 wedstrijden op rij ongeslagen tegen de Domstedelingen. Tegen geen enkele ploeg heeft PSV een langere reeks. Een voorbeschouwing op PSV – FC Utrecht.

Laatste zestien ongeslagen
De laatste zestien keer dat PSV een nieuw seizoen aftrapte in het Philips Stadion bleef de ploeg ongeslagen. In deze reeks wisten alleen VVV in 2009 (3-3) en FC Groningen in 1984 (1-1) een punt mee te nemen uit Eindhoven. De veertien andere wedstrijden werden gewonnen. De laatste keer dat PSV de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen verloor in het Philips Stadion was in 1971. MVV won toen met 1-0. Voor de kenners: Willy Brokamp maakte toen het doelpunt voor de Maastrichtenaren. Verliezen doet PSV niet vaak in het eigen stadion in de Eredivisie. PSV is in eigen huis 31 eredivisiewedstrijden op rij ongeslagen. De laatste nederlaag dateert alweer van 18 september 2016, toen Feyenoord met 1-0 won in Eindhoven.

Waardevolle verdedigende aanwinsten

PSV heeft met aankopen Denzel Dumfries en José Angeliño twee van de drie meest waardevolle verdedigers van het afgelopen eredivisieseizoen in huis gehaald. Dumfries was goed voor drie goals en zeven assists, Angeliño voor drie goals en zes assists. Santiago Arias, die deze zomer vertrok naar Atlético Madrid, complementeert de top drie. De Colombiaan was net als Angeliño goed voor drie goals en zes assists.

Wisselende voorbereiding FC Utrecht
De ploeg van hoofdcoach Jean-Paul de Jong begon de voorbereiding op het nieuwe seizoen goed met drie overwinningen. Amateurvereniging DHSC (9-1) , zaterdagderdeklasser DESTO (0-14) en Ross County (2-0) werden verslagen. Red Bull Salzburg was een week later met 1-0 te sterk. Drie dagen later wist de ploeg wel weer te winnen van Arsenal Tula uit Rusland (2-1). Dit bleek achteraf de laatste overwinning van de voorbereiding. Tegen Kasimpasa (4-1), Portsmouth (1-1), Levante (2-2) en Al-Nasr SC (1-1) werd niet gewonnen.

Fun facts

  • PSV verloor geen van zijn laatste 35 thuiswedstrijden in de Eredivisie op een zaterdag

  • PSV verloor slechts één Eredivisiewedstrijd in 2018, het minst van alle ploegen

  • Nick Viergever kan de 32e speler worden die voor zowel Ajax als PSV uitkomt in de Eredivisie

  • Steven Bergwijn scoorde in elk van zijn laatste drie eredivisiewedstrijden tegen FC Utrecht

  • De laatste vijf coaches van PSV bleven ongeslagen in hun eerste Eredivisiewedstrijd als trainer van PSV

Bekijk ook