PSV besluit 2020 met zege op VVV-Venlo

PSV heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop gewonnen. Ondanks een vrij vroege achterstand won de ploeg in het Philips Stadion betrekkelijk eenvoudig met 4-1.

Geen Malen
Naast de al langer geblesseerden als Maxi Romero en Eran Zahavi kreeg PSV voor de wedstrijd tegen VVV-Venlo met nog een tegenslag te maken. Topscorer Donyell Malen haakte al voor de warming-up af bij de selectie en het gemis van een echte spits bij de selectie liet zich in het veld voelen. De ploeg van Schmidt drong de bezoekers in de openingsfase wel terug, maar creëerde geen doelrijp gevaar. VVV-aanvaller Van Crooij deed dat wel. Hij zette Arias vrij voor doel, die de bezoekers na 22 minuten spelen verrassend op een 0-1 voorsprong schoot.

Gelijkmaker Max
PSV zette daarna niet direct aan, maar kwam wel al snel langszij. Noni Madueke – Malens vervanger – werd in de zestien gevloerd door Kum, waarna de toegekende strafschop door Philipp Max werd benut. Mo Ihattaren en Cody Gakpo kregen daarna goede mogelijkheden om PSV op voorsprong te zetten. Laatstgenoemde kwam niet uit met z’n passen, terwijl Ihattaren zijn poging voor de doellijn zag worden weggehaald.

Marge op twee binnen het uur
Zodoende zocht PSV met een 1-1 tussenstand de kleedkamer op. Al vroeg in de tweede helft nam de ploeg voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong. Uit een hoekschop van Max knikt Olivier Boscagli PSV in de 49e minuut op 2-1. Tien minuten later tilde Gakpo de marge naar twee. De aanvaller was het eindstation van een snelle counter en rondde bekwaam af: 3-1.

Minibreak
Daarmee was de wedstrijd beslist. Invaller Adrian Fein tekende op fraaie wijze nog voor de 4-1. Voor de PSV’ers wacht de komende dagen een mini winterstop. Daarna begint de voorbereiding op het duel met Ajax van 10 januari. Na de winterbreak moet de ploeg een marge van drie verliespunten – mits de Amsterdammers ook winnen – zien goed te maken in de race om de landstitel.