PSV bereikt kwartfinale KNVB Beker ten koste van Telstar

PSV bereikt kwartfinale KNVB Beker ten koste van Telstar
3 min
PSV1

In eigen huis werd Telstar met 2-1 verslagen. Door de overwinning mag PSV aansluiten bij de laatste 8 ploegen in het KNVB Bekertoernooi.

Tegenslag
Met nog 16 teams in het bekertoernooi zette PSV alle ogen op een plaats bij de laatste 8. In zijn basisdebuut probeerde Fodé Fofana gelijk zijn stempel op de wedstrijd te drukken, voorin was hij nadrukkelijk gevaarlijk. Ook Joey Veerman verscheen voor het eerst aan de aftrap. Tegen de verhouding in was het eerste doelpunt voor de thuisploeg. Vanuit een hoekschop werd de bal van dichtbij achter Joël Drommel gekopt. De achterstand kwam als een onverwachte tegenslag. 
PSV stond een belangrijke taak te wachten.

Gelijkmaker
Yorbe Vertessen kwam als eerst dichtbij de gelijkmaker. Na een goede diepe pass van Mario Götze haalde de Belg snoeihard uit. De bal vloog ternauwernood in het zijnet. De bevrijding kwam uiteindelijk via Bruma. De Portugees werd de diepte in gestuurd met een zeer fraaie pass van Veerman. Bruma omspeelde de doelman van Telstar en tikte de bal binnen. De afronding was van grote klasse, net als de assist van Veerman. De aanval op het doel van Telstar werd gelijk voortgezet. Fofana werd vaak gezocht als eindstation, maar kwam niet altijd tot schieten. In de slotminuten van de eerste helft kwam de voorsprong akelig dichtbij. In een gevecht rondom het doel van Telstar lagen er meerdere grote kansen, maar de starre verdediging van was moeilijk te doorbreken. In de tweede helft moest het worden afgemaakt.

Sterke herstart
PSV begon met twee wijzigingen aan het tweede bedrijf. Cody Gakpo en Ristu Doan kwamen binnen de lijnen. Eerstgenoemde maakte zich gelijk belangrijk met een gevaarlijk schot slechts 20 seconde na het fluitsignaal. PSV toonde zich van zijn betere kant na de herstart. Telstar werd nog even gevaarlijk na een hoekschop, maar Drommel had een uitstekende redding in huis. Het puike keeperswerk weerhield het gevaar. Aan de overzijde was Vertessen hard op zoek naar zijn goal, op aangegeven van Doan was de mogelijkheid daar, maar wederom was Telstar in grote getale aanwezig in de eigen achterlinie. 

Veer-man van de wedstrijd
Tot nu toe beleefde Joey Veerman al een prima debuut, vooral vanwege zijn assist op Bruma. Na een uur spelen werd deze nog mooier. Doan zocht de combinatie op met Phillipp Mwene en de Oostenrijker leverde een voorzet af in het midden van het zestienmetergebied. Veerman sprintte naar binnen en joeg de 2-1 snoeihard tegen de touwen. Een basisdebuut om van te dromen voor de middenvelder. In de slotminuten leek Zahavi, die na een lange blessureperiode zijn rentree maakte, bijna de wedstrijd op slot te gooien. Hij kon op een leeg doel koppen maar de bal ging nog net op de paal. Gelukkig maakte het niet uit, het fluitsignaal klonk en PSV trad als winnaar van het veld. De ploeg sluit aan bij de laatste 8 teams in het KNVB Bekertoernooi.

wedstrijden
PSV1