PSV beloont Wallenburg voor ontwikkeling

Artikel
PSV beloont Wallenburg voor ontwikkeling

PSV heeft het contract van Baggio Wallenburg verlengd. De negentienjarige verdediger, die in 2015 zijn eerste contract ondertekende tekende donderdagmiddag in het Philips Stadion een tweejarig contract met een optie van nog één jaar. “Dit is voor mij een topdag. Ik ben heel blij dat ik een nieuw contract heb mogen tekenen bij PSV”, zegt Wallenburg.

Van jongs af aan PSV’er  
Wallenburg, van 30 maart 1999, is een rechtsbenige verdediger die voornamelijk als rechtsback speelt. De in Houten-geboren PSV’er begon met voetballen bij sv Houten, maar viel al op jonge leeftijd op bij de scouts van PSV. Zodoende traint en speelt hij al sinds de F-jeugd op sportcomplex De Herdgang.

Teruggeknokt
Sindsdien doorliep hij alle hogere jeugdteams van PSV, waaronder PSV O17 en PSV O19. Met het laatstgenoemde team werd hij onder leiding van trainer Mark van Bommel afgelopen weekend kampioen van de onder 19-competitie. “Van hem heb ik de kans gekregen, maar ik heb ook zelf afgedwongen door altijd te blijven knokken, ook in slechte tijden. Dit seizoen heb ik geen wedstrijd gemist en daar ben ik trots op. Nu moeten we de beker nog winnen en dan is ons seizoen helemaal geslaagd”, aldus Wallenburg.

Bekijk ook