PSV beducht tijdens laatste wedstrijd van 2021

Artikel
PSV beducht tijdens laatste wedstrijd van 2021

PSV speelt donderdag de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar tegen Go Ahead Eagles. Hoofdcoach Roger Schmidt laat tijdens de persconferentie weten dat zijn team een pittig duel wacht. ‘We hebben vorige keer ervaren dat Go Ahead een sterke tegenstander is. Dat zag je ook aan hun wedstrijd tegen Ajax. We bereiden ons goed voor.’

Sterke tegenstander
Schmidt blikt terug op de laatste keer dat de twee ploegen tegenover elkaar stonden. “Tactisch is Go Ahead Eagles heel sterk. Ze spelen georganiseerd en dapper. Zo zijn ze gevaarlijk in de tegenaanvallen. Wij moeten hier antwoorden op vinden”, aldus de Hoofdcoach. Schmidt vertelt dat zijn team met deze speelstijl bekend is. “Hun manier van spelen komt overeen met de speelwijze van clubs waar we de afgelopen weken tegen hebben gespeeld. In die wedstrijden hebben we veel kansen gecreëerd en dat moeten we nu ook weer doen.”

Eerste plek
“We hebben veel energie en motivatie”, vervolgt Schmidt. “We staan op de eerste plek en dat willen we graag vasthouden. Deze motivatie moeten we gebruiken in de wedstrijd. We moeten zoeken naar kansen om doelpunten te maken en daarvoor zullen we geduld moeten hebben. Daarnaast lieten we in de voorgaande wedstrijden soms te veel ruimte vallen. Dat mag ons donderdag niet overkomen.”

Doan en Bruma
Naast Eran Zahavi, Ryan Thomas, Noni Madueke en Davy Pröpper kan Schmidt donderdag geen beroep doen op Ritsu Doan en Bruma. Doan viel afgelopen weekend uit tegen RKC Waalwijk en blijkt in dat duel een breukje in zijn oogkas te hebben opgelopen. Bruma heeft een spierblessure. Beiden kunnen waarschijnlijk na de winterstop de training weer hervatten.