PSV al twintig thuisduels ongeslagen tegen NAC Breda

Artikel
PSV al twintig thuisduels ongeslagen tegen NAC Breda

PSV ontvangt zaterdag NAC Breda in het Philips Stadion. Al twintig thuiswedstrijden werd er niet verloren van NAC. Deze wedstrijd is de honderdste keer dat beide clubs tegen elkaar spelen in de Eredivisie. Hieronder lees je nog enkele andere feitjes over de aankomende wedstrijd.

NAC produceert weinig schoten
NAC Breda is de club die de minste schoten heeft in de Eredivisie. Het lukte de formatie uit Breda slechts 225 keer een schot te produceren. PSV doet dat veel beter en kwam al tot 426 schoten dit seizoen.

Corners
Tot nu toe heeft NAC de minste corners mogen nemen van alles clubs in de Eredivisie. Pas 77 keer werd er vanuit de hoek een corner genomen. Daaruit vielen twee doelpunten. PSV mocht dit seizoen al 156 keer aanleggen voor een hoekschop. Zeven keer volgde daar een doelpunt uit.

Op Excelsior na kreeg NAC de meeste corners tegen. 167 keer moest NAC proberen een corner weg te werken. Acht keer kreeg de Parel van het Zuiden een tegentreffer uit een corner.

Roulerend elftal
PSV heeft dit seizoen met 25 verschillende spelers gespeeld. NAC voert de lijst aan. In totaal gebruikten zij al 32 verschillende spelers die minuten maakten in het eerste team.

Goud waard
Bij PSV zijn de invallers goud waard. Al elf keer wist een invaller de bal in het doel te krijgen. Dat is meer dan elke andere club in de Eredivisie. De invallers van NAC hebben meer moeite een doelpunt te maken. Slechts twee keer scoorde een invaller.

Mijlpaal Jeroen Zoet
Mocht Jeroen Zoet zaterdag spelen dan wordt het zijn 250e wedstrijd in de Eredivisie. 67 daarvan waren namens RKC Waalwijk. De rest speelde hij voor PSV.

Ben jij erbij?
Er zijn nog een aantal honderden kaarten op vak MM beschikbaar voor PSV - NAC. Om aan kaarten te komen heb je een (Seizoen) Club Card nodig. Per Club Card kun je twee tickets bestellen via deze site.

Bekijk ook

Top 10 Goals | Joëlle Smits

Video

PSV Work Out | Full kneeling squat

Video

Top 10 Goals | Nadia Coolen

Video