PSV al 22 uitduels ongeslagen

PSV moet winnen van Heracles om de druk op Feyenoord en Ajax te verhogen. De onderlinge resultaten spreken in ieder geval in het voordeel van PSV. Zo scoorde het in al zijn 16 uitduels bij Heracles in de Eredivisie. Dit en meer in deze voorbeschouwing in feiten en weetjes.

Gelijkspel
Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen PSV en Heracles Almelo in 1-1. Samuel Armenteros opende in 39e minuut de score, waarna Gastón Pereiro twee minuten later de stand gelijk trok. Vorig seizoen won Heracles in eigen huis van PSV met 2-1. Het was de eerste thuisoverwinning van Heracles op PSV.

Clubrecord
Het was wel meteen de laatste keer dat PSV een uitduel in de Eredivisie verloor. Sindsdien bleef PSV 22 uitduels ongeslagen (17W, 5G). Mocht PSV ook tegen Heracles niet verliezen, evenaart het een clubrecord. De langst ongeslagen uitreeks eindigde namelijk bij 23 wedstrijden.

Eén verliespartij
Het verlies op 19 september 2015 was het eerste verlies van PSV in een uitduel met Heracles. In de andere 15 duels in Almelo won PSV 11 keer en speelde het 4 keer gelijk. Van alle 33 wedstrijden tussen Heracles en PSV in de Eredivisie verloor PSV slecht één keer. 6 keer eindigde het gelijk, 25 keer ging de overwinning naar PSV.