PSV akkoord over transfer Gutierrez

Artikel
PSV akkoord over transfer Gutierrez

PSV heeft met CF Pachuca een akkoord bereikt over een transfer van Erick Gutierrez. Ook met de Mexicaanse middenvelder is PSV persoonlijk rond. Dat bevestigt interim-technisch Manager John de Jong woensdagavond. De 23-jarige Mexicaans international tekent, als hij medisch wordt goedgekeurd een vijfjarig contract bij PSV.

Boezemvriend Lozano       
Erick Gabriel Gutiérrez Galaviz werd op 15 juni 1995 geboren in het Mexicaanse Ahome. Op twaalfjarige leeftijd werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van CF Pachuca, de club waar eerder ook Hirving Lozano voor speelde. De twee groeiden in de jeugdopleiding van Pachuca uit tot boezemvrienden. In totaal speelden ze liefst acht seizoenen samen. Bij uitwedstrijden en toernooien waren Gutierrez en Lozano bovendien altijd kamergenoten. Vorig seizoen verraste de vleugelaanvaller zijn vriend al met een PSV-shirt.

https://twitter.com/GutiGalaviz/status/904878729549242368


Uitblinker in Mexico 

Waar Lozano vorig seizoen naar PSV vertrok, bleef Gutierrez nog een seizoen voor Pachuca, waarvoor hij in 2013 debuteerde en inmiddels 170 wedstrijden voor speelde (23 goals), spelen. Met de Mexicaanse topclub won hij de CONCACAF Champions League in 2017 en de Liga Mexico in 2016. In 2016 debuteerde hij bovendien voor het Mexicaanse nationale elftal. Daarvoor kwam hij tot nu toe negenmaal uit.

Buiten wedstrijdselectie Pachuca       
De reden dat PSV en Pachuca de overeenkomst ’s nachts bekendmaken heeft te maken met het feit dat Pachuca om 3.00 uur Nederlandse tijd een bekerwedstrijd speelt en Gutierrez op het laatste moment buiten de selectie is gelaten door de Mexicaanse club.