‘PSV - Ajax wil je winnen, altijd’

Artikel
‘PSV - Ajax wil je winnen, altijd’

Ondanks de uitschakeling in de titelrace is PSV er alles aan gelegen om zondag van Ajax te winnen. “Of je nu om de titel speelt of niet. Gezien de prestige wil je dit soort wedstrijden winnen. Altijd.”

‘Teleurstelling verminderen’
Dat waren de duidelijke woorden van hoofdcoach Phillip Cocu vrijdagmiddag op het wekelijkse persgesprek. Cocu hoopt de fans zondagmiddag iets terug te geven. “Het teleurstellende gevoel overheerst bij staf, spelers en fans. Dat kunnen we niet wegnemen. Met een zege op Ajax kunnen we het hopelijk wel verminderen. Het wordt ook tijd dat we een topwedstrijd winnen”, zei Cocu verwijzend naar de resultaten in topduels eerder dit seizoen.  

Cocu bestreed op het persgesprek al bezig te zijn met komend seizoen en stelde dat hij en zijn spelers juist uitkijken naar PSV - Ajax. “Volgens mij zijn we voor dit soort wedstrijden ooit voetballer geworden. Dit zijn de mooiste duels die je kunt spelen of coachen. Zeker thuis, als er een mooie sfeer in het stadion hangt.”

Mogelijk gunstig is het feit dat Ajax donderdagavond in de UEFA Europa League 120 minuten speelde en daar zondag de fysieke gevolgen van zou kunnen hebben. Cocu bestrijdt dat echter. “Mijn ervaring is dat je na een succesbeleving veel minder last hebt van vermoeidheid.”

Willems twijfelgeval, Hendrix ontbreekt
De kans dat Jetro Willems zondag bij de wedstrijdselectie zit is aanwezig. Hij is volgens Cocu een twijfelgeval. Jorrit Hendrix en Remko Pasveer zijn er zeker niet bij. Zij kampen met blessures.