PSV Academy-spelers winnen toppers tegen AZ en Ajax

Jeugd

Afgelopen weekend kwamen verschillende jeugdteams in actie. Hoe verging het die ploegen? Je leest het in Blik op PSV Campus De Herdgang.

PSV O13-2 beleeft doelpuntrijke zaterdag
PSV O13-2 beleefde een doelpuntrijke wedstrijd in Den Haag. De ploeg won met 0-5 van ADO Den Haag. Obama Osei Appiah maakte het eerste doelpunt. Niet veel later scoorde David Zadi Makonda dankzij een kopbal van Loek Schakenraad. Levi Knebel en Jonas Colaes maakten beide ook een treffer. Het laatste doelpunt maakte Ezechiel Siani Emage.

PSV O14 speelt goede wedstrijd
PSV O14 speelde zaterdag de bekerwedstrijd tegen Willem II O14. De ploeg won met 3-0. Gennaro van der Sluis maakte twee treffers. Het derde doelpunt scoorde Jairo Beerens. Aanstaande vrijdag speelt PSV de topper uit tegen Feyenoord.

Enorme overwinning PSV O15
PSV O15 speelde afgelopen week de bekerwedstrijd uit tegen Alexandria ’66. De ploeg won met 3-6. In de eerste minuut scoorde Alexandria het eerste doelpunt, maar Battal Duldar maakte één minuut later de 1-1. Vanaf toen ging het snel. Binnen een half uur scoorde PSV, mede dankzij Isaï Middag en Dean IJssel de Schepper, vijf keer. Dean maakte in de 69e minuut het laatste doelpunt voor zijn ploeg. Hierdoor gaat PSV door naar de volgende ronde.

Sami is de man van PSV O16 tijdens topper tegen Ajax
PSV O16 had een uitstekend weekend. De ploeg won met 1-4 van Ajax O16. De Amsterdammers kwamen in het eerste half uur op een voorsprong, maar PSV greep daarna het initiatief. Nicholas Verkooijen zorgde voor een gelijkspel voor de rust. Na de rust maakte de ploeg de wedstrijd uitstekend af. Sami Bouhoudane scoorde drie doelpunten waardoor de ploeg met ruime cijfers won. Volgende week speelt de club de topper tegen Feyenoord O16.

Gelijkspel voor PSV O17
PSV O17 speelde afgelopen zaterdag een moeilijke wedstrijd tegen AZ O17. Het eindigde in een gelijkspel. De enige twee doelpunten van beide teams kwamen vanuit twee penalty’s.

PSV O18 wint nipt van AZ
PSV O18 speelde ook tegen de Alkmaarse club. De ploeg won met 1-0 dankzij een eigen goal van AZ O18 in de 92e minuut.