PSV Academy-spelers spelen interlandwedstrijden

Artikel
PSV Academy-spelers spelen interlandwedstrijden

Verschillende spelers van de PSV Academy zijn opgeroepen voor de interlandwedstrijden. Meerderen hebben ook al minuten gemaakt. Hieronder een overzicht van alle jeugdspelers.

Jong PSV: internationaal debuut voor Bodak
Mathias Kjølø speelde de afgelopen week namens Noorwegen O21 de UEFA U21 EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland O21. Voor België O19 zaten Johan Bakoyako en Fedde Leysen op de bank. Bakayoko viel in en maakte één doelpunt tegen Engeland O19. Tyrick Bodak maakte zijn debuut voor het nationale elftal van Curaçao. Hij speelde de vriendschappelijke wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland.  

PSV O18
Mylian Jimenez speelde voor Oranje O19. In de vriendschappelijke wedstrijd tegen Slowakije kreeg hij een basisplaats. In het duel tegen Duitsland viel hij in. Helaas voor hem verloor het team beide wedstrijden. Voor Oranje O18 waren Iggy Houben, Jamal Gonzaga, Livano Comenencia en Koen Jansen opgeroepen. Alle vier de spelers kregen een basisplek in de eerste vriendschappelijke wedstrijd tegen Zweden O18 en droeg Comenencia de aanvoerdersband. In het tweede duel tegen Oostenrijk kwam Jansen niet in actie. De andere drie vielen wel in.

Vijf PSV’ers opgeroepen voor Oranje O17
Bij Oranje O17 maakten vijf PSV'ers hun opwachting. Bram Rovers, Isaac Babadi, Emmanuel van de Blaak, Jason van Duiven en Tim van den Heuvel maakten namens Oranje minuten. Het team speelde een vriendschappelijke tweeluik tegen Spanje O17. In het eerste gedeelte stonden Babadi en Van den Blaak in de basis. De andere drie kwamen niet in actie. In de tweede wedstrijd kregen Rovers, Van Duiven en Van den Heuvel wel minuten. De drie stonden in de basisopstelling. Babadi viel later in.

PSV O17
Emir Bars speelde voor Turkije O17 drie wedstrijden in de UEFA O17 EK-kwalificatieronde. In de eerste wedstrijd tegen Montenegro O17 viel hij in. In de wedstrijden tegen Malta en Denemarken kreeg hij een basisplaats. Konstantinos Evripidou ging op trainingskamp met Cyprus O17. Zijn ploeg speelde één vriendschappelijke wedstrijd tegen Bulgarije O17. Evripidou stond in de basis en speelde 75 minuten. Zijn ploeg verloor met 4-1.

PSV O16, O15 en O14
Bij PSV O16 en PSV O15 zijn Benjamin Khaderi, Isaï Middag, Michael Bresser en Gino opgeroepen voor Nederland O15. Ook Sami Bouhoudane staat op de lijst. De spits ging eerder al op trainingsstage met Marokko O16/O17. Bij PSV O14 werden Gennaro van der Sluis, King Duag, Samuel Dumbili, Shuryjano Cornection, Kane Aerts, Kyano Penso, Sebas Ditmer en Timo Wennekes opgeroepen voor Nederland O14.

Bekijk ook