PSV Academy deelt kennis met Mexicaanse (top)clubs

Artikel
PSV Academy deelt kennis met Mexicaanse (top)clubs

In samenwerking met de UEFA heeft PSV Academy afgelopen maand kennis over het opleiden van talentvolle spelers gedeeld met ruim honderd afgevaardigden uit het Mexicaanse voetbal. Hooggeplaatste functionarissen van onder andere Mexicaanse (top)clubs volgden een online college van Hoofd Academy Ernest Faber, PSV O13-trainer Hidde van Boven en specialist PSV prestatiegedrag Bob Willems.

Focusgebied
Gezien de historische band met het land heeft PSV Mexico aangeduid als één van de focusgebieden op het gebied van samenwerking, scouting en opleiding. Daaronder valt ook kennisdeling over structuur en werkwijze van de club, in dit geval over de Academy van PSV. In totaal volgden 128 functionarissen het online college, waaronder de eindverantwoordelijken van de jeugdopleidingen van alle Mexicaanse voetbalclubs uit de hoogste divisie (Liga MX), de Mexicaanse tweede divisie en de nationale voetbalbond van het land.

UEFA Assist
Het online college is georganiseerd UEFA Assist. Dat is een onderdeel van de Europese voetbalbond, dat als doel heeft confederaties en bonden buiten Europa met kennis over alle aspecten van het voetbal te ondersteunen. Namens de UEFA was Joost de Wit aangesloten. “De presentatie van PSV Academy was op een uitzonderlijk hoog niveau. De reacties van de deelnemers waren dan ook zeer positief. Dank aan Ernest Faber en zijn mannen”, aldus De Wit.