PSV aast zonder Van Ginkel op revanche

PSV aast zonder Van Ginkel op revanche
2 min

Marco van Ginkel ontbreekt zaterdag opnieuw bij PSV. De knieklachten van de aanvoerder hielden deze week aan, waardoor Van Ginkel het competitieduel met sc Heerenveen mist. “Het is wat erger dan we op voorhand hadden gedacht.”

Herstel vordert  
Dat vertelde Phillip Cocu vrijdagmiddag op De Herdgang. De hoofdcoach heeft goede hoop hem volgende week wel weer op het veld te kunnen begroeten. “Het gaat wel wat beter, maar hij is nog niet aangesloten bij de groepstraining. Vooralsnog werkt hij nog aan zijn herstel.” In zijn afwezigheid ontwikkelt Ramselaar zich als meer verdedigend ingestelde middenvelder. "Hij vult zijn nieuwe rol en positie goed in", vindt de hoofdcoach. "De samenwerking met Jorrit Hendrix wordt iedere wedstrijd beter. Daar besteden we op de training ook veel aandacht aan."

Revanche 
Zonder Van Ginkel dus jaagt PSV op revanche. In het begin van het seizoen verloor PSV namelijk van sc Heerenveen. “Het was één van onze slechtste wedstrijden tot nu toe. Binnen acht minuten stonden we al met 2-0 achter en dat kostte ons de wedstrijd. Heerenveen is een tegenstander waar we het altijd lastig mee hebben. We weten dat we elke wedstrijd alles moeten geven om een resultaat te halen, dat zal zaterdag ook zeker zo zijn.”