Pröpper heeft zijn draai weer gevonden: ‘Blij dat ik terug ben’

Pröpper heeft zijn draai weer gevonden: ‘Blij dat ik terug ben’
2 min
PSV1

Na een periode in de Premier League is Davy Pröpper inmiddels teruggekeerd bij PSV en in topconditie. De middenvelder zat naast Roger Schmidt bij de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Midtjylland.

Voorbereid
“Zaterdag ging het goed en ik voel me top. Ik ben blij dat ik terug ben en vooral blij dat ik weer kan spelen”, vertelde Pröpper over zijn terugkeer. Na een week met zware wedstrijden vindt hij het belangrijker dan ooit om zijn team te ondersteunen: “Ik ben fit en als ik nodig ben, ben ik er klaar voor.” PSV gaat de wedstrijd in met een marge van drie doelpunten, maar volgens de middenvelder is de wedstrijd nog niet gespeeld: "Het is een valkuil om te denken dat we al gewonnen hebben. We hebben gezien dat ze fysiek sterk zijn. Voor ons staat het gewoon weer 0-0."

Het nieuwe PSV
Het PSV wat de spelmaker achterliet toen hij naar Brighton & Hove Albion FC vertrok, is niet hetzelfde als het PSV wat hij aantrof bij zijn terugkomst, vertelt Pröpper. “Je kan zien dat we met iets nieuws bezig zijn. Een nieuwe weg ingeslagen met een ander idee en we zijn druk bezig om dat op de beste manier uit te voeren.” Daarin heeft de wedstrijd van afgelopen zaterdag het team een boost gegeven: “Een prijs winnen is helemaal geweldig en het geeft vertrouwen dat we op de goede weg zitten. We moeten een nieuw team vormen en wedstrijden winnen geeft vertrouwen dat we op de juiste weg zitten.

De wedstrijd is dinsdag vanaf 20.00 uur live te zien op SBS 6.