Promotie voor PSV-talenten

Artikel
Promotie voor PSV-talenten

Sam Lammers (20), Dante Rigo (18) en Pablo Rosario (20) maken voortaan officieel deel uit van de A-selectie van PSV. De drie talenten zijn door hoofdtrainer Phillip Cocu van de beloften overgeheveld naar de spelersgroep van het eerste elftal. “Ze hebben vorig seizoen gedurende een langere periode met ons meegetraind. Ze zijn er nu aan toe om definitief de stap te zetten”, legt Cocu uit.

Beleid
PSV streeft er naar om significant deel van de selectie zelf op te leiden. Dat proces heeft met de promotie van het drietal een mooie stimulans gekregen. “De stap van de beloften naar de A-selectie is groot en daarom laten we onze talenten in principe altijd eerst een periode meetrainen alvorens we ze naar de profzijde halen”, vervolgt Cocu. “Zij kunnen dan ervaren wat er bij het eerste elftal gevraagd wordt en wij –de staf- kunnen ze goed monitoren.  Wij denken dat dit in veruit de meeste gevallen de juiste manier is. Sam, Dante en Pablo zijn er klaar voor. Het zijn stuk voor stuk jongens met potentie gebleken.”

Sam Lammers en Pablo Rosario waren vorig seizoen kartrekkers bij Jong PSV Sam Lammers en Pablo Rosario waren vorig seizoen kartrekkers bij Jong PSV
Dante Rigo speelt sinds 2007 in de PSV Jeugdopleiding Dante Rigo speelt sinds 2007 in de PSV Jeugdopleiding

Bekijk ook