Primeur voor PSV met internet via licht

Artikel
Primeur voor PSV met internet via licht

PSV is de eerste Nederlandse club die beschikt over lampen met daarin techniek die internetverbinding mogelijk maakt. Signify, de wereldleider in verlichting en voorheen Philips Lighting, maakte deze week bekend dat het zijn allereerste Trulifi - het snelle, stabiele en veilige LiFi-systeem - in het Philips Stadion heeft geïnstalleerd.

Lichtgolven
In plaats van een beroep te doen op radiosignalen, zoals reguliere WiFi of 4G doet, maakt Trulifi gebruik van lichtgolven om communicatie mogelijk te maken. De snelheid daarvan loopt op tot wel 150 megabyte per seconde en is daarmee veel hoger dan draadloze technologieën die de meeste mensen nu gebruiken. Trulifi is op dit moment alleen nog beschikbaar in de Frits Philips Lounge. PSV onderzoekt of de techniek ook in andere ruimtes geïnstalleerd kan worden.

Innovatief
De installatie van de lampen past in de voortrekkersrol die PSV en het Philips Stadion nemen op het gebied van innovatie zegt Frans Janssen, commercieel directeur van PSV. “Sportief mikken we natuurlijk altijd op het allerhoogste, maar ook in de hosting van onze supporters, journalisten en businessleden in ons stadion leggen we de lat zo hoog mogelijk. We zijn supertrots dat we als eerste Nederlandse bedrijf Trulifi van Signify geïnstalleerd hebben. Onze gasten in de Frits Philips Lounge kunnen nu nog sneller communiceren”, aldus Janssen. 

Thuiswedstrijd 
Voor Signify was logisch om met PSV deze innovatie uit te werken. “Met deze thuiswedstrijd in Eindhoven zijn we uiteraard bijzonder blij”, verklaart Cor van den Bosch, Commercial Director Public & Sports van Signify in Nederland. “Trulifi beklemtoont onze strategie om het potentieel van licht te ontsluiten om zo nieuwe snelgroeiende markten aan te boren. Alle sectoren, niet alleen in Nederland, maar in heel de wereld, komen voor deze geweldige lichtinnovatie in aanmerking. Overal waar mensen de behoefte voelen voor een snellere, veiligere en betrouwbare communicatie, hoort een LiFi-installatie van Signify.”

Bekijk ook