Primeur: PSV introduceert FANbot

Artikel
Primeur: PSV introduceert FANbot

Als eerste club in Nederland introduceert PSV een speciale chatbot voor supporters: de PSV FANbot. Een gratis dienst die je op de hoogte houdt van PSV-nieuws. De PSV FANbot wordt in het Nederlands en Spaans aangeboden.

Alerts over PSV     
Wanneer je je aanmeldt voor de dienst, die draait via Facebook Messenger, houdt de PSV FANbot je op de hoogte van onder meer transfers, wedstrijden, de PSV Jeugdopleiding en meer. De bot stuurt je bijvoorbeeld informatie rondom wedstrijden, maar ook nieuws over een contractverlenging of de uitslagen van jeugdwedstrijden.

Hoe werkt het?   

Om de PSV FANbot te kunnen gebruiken dien je de Facebook Messenger app te installeren op je telefoon. Wanneer je een chat met PSV opent, zie je een button waarop ‘Aan de slag’ staat. Klik daarop en je vindt een keuzemenu om je aan te melden. Als je de alerts aanzet, stuurt de bot je updates, zoals je ook pushmeldingen van bijvoorbeeld WhatsApp ontvangt.

Eerste Nederlandse club   

PSV is de eerste Nederlandse club die Facebook Messenger gebruikt om fans op de hoogte te houden van nieuws en ontwikkelingen rond de club. Manchester City en Napoli introduceerden de dienst eerder in Europa. Voor webcare en vragen kun je je nog altijd terecht op Twitter.com/psvfandesk.