Plezier en succes voor PSV FUNdament O10, locatie Helmond

Artikel
Plezier en succes voor PSV FUNdament O10, locatie Helmond

Op zaterdag 29 december stond er voor PSV FUNdament O10, locatie Helmond een thuiswedstrijd op het programma. Zij speelden die dag een zaalvoetbaltoernooi in Helmond. Een groot succes, zo bleek. Het was een andere ervaring dan de ‘normale’ toernooien omdat de weerstand niet altijd even hoog was. Maar wat een succes was het. Veel ouders, veel publiek, veel goals, veel succesbeleving maar vooral heel veel plezier.

Het toernooi begon met een poulefase van 6 teams. Al snel bleek dat twee ploegen in deze poule de boventoon zouden voeren. Na wedstrijden tegen SV Brandevoort en Rood-Wit '62 (allebei teams uit Helmond) stond de wedstrijd tegen de andere sterke ploeg op het programma. Tegen HVS, waarbij een aantal vrienden van onze mannen meespeelden, lieten ze echter zien wat voor een kwaliteit er in deze groep zit.  Uiteindelijk werd de eerste poulefase zonder tegendoelpunten en met ruim 40 doelpunten voor (van iedere speler, inclusief keeper Finn, minimaal één).

De tweede poulefase was qua weerstand wat beter. Daarin werden de sterkere ploegen van de dag bij elkaar gezet om zo elkaar nogmaals te ontmoeten. Hierin werden een aantal wedstrijden wat spannender, maar alsnog bleek de kwaliteit van de mannen de doorslag te kunnen geven. Met ook deze keer vijf overwinningen, ongeveer 20 voor en 2 tegendoelpunten mochten de mannen de beker gaan ophalen.

Met een mooie beker en een hele leuke ervaring gingen de mannen weer naar huis. Het eerste kalenderjaar PSV werd dus uitstekend afgesloten. Nog een weekje genieten van de vakantie en dan weer lekker trainen.