‘Pittig blok goed afgesloten’

Artikel
‘Pittig blok goed afgesloten’

Hoofdcoach Phillip Cocu constateerde met tevredenheid dat zijn ploeg een pittige septembermaand zaterdagavond met een 4-0 zege op Willem II goed afsloot. “Drie zeges in de laatste drie wedstrijden. Dat geeft een lekker gevoel”, aldus Cocu in de catacomben van het Philips Stadion.

Kritisch 
Daarmee doelde hij op de overwinning tegen Feyenoord (1-0), FC Utrecht (1-7) en dus Willem II. Toch toonde Cocu zich na afloop ook kritisch. Vooral over het spel voor rust was de hoofdcoach niet tevreden. “Volgens mij hebben we voor rust bijna dertig keer balverlies geleden”, verzuchtte hij. “Het was niet goed en ondermaats. Het tempo lag daarnaast veel te laag. Daardoor creëerden we veel te weinig kansen.”

“Het is jammer dat blijkt dat we opnieuw twee gezichten hebben”, vervolgde Cocu. “Want over de tweede helft ben ik wel tevreden We zijn iets anders druk gaan zetten, het tempo ging omhoog en we bewogen nu wel zonder bal. Dan zie je dat je de wedstrijd binnen enkele minuten beslist.”

‘Uiteindelijk mooie uitslag’
Aanvoerder Marco van Ginkel vond PSV eveneens een moeizame eerste helft spelen, maar koesterde uiteindelijk de mooie uitslag. “Je wilt wel in een hoger tempo spelen, maar soms lukt dat niet. In de tweede helft ging het balletje sneller rond”, analyseerde hij bij FOX Sports. “Willem II leek wat vermoeider, waardoor ze wat meer ruimtes weggaven. Wij maakten dat goed af. Uiteindelijk win je gewoon met een mooie uitslag.”

Bekijk ook