Phillip Cocu: ‘Winst is het vertrekpunt’

Phillip Cocu: ‘Winst is het vertrekpunt’
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu keek maandag met een tevreden gevoel terug op het voetbalweekend. Door het gelijkspel van Ajax wordt PSV enkel op doelsaldo nog naar de tweede plaats verwezen. In de laatste drie wedstrijden is zijn ploeg er dus alles aan gelegen zoveel mogelijk te scoren. “Maar”, vond de coach. “Winst is het vertrekpunt.”

‘Spelen met overtuiging, maar niet naïef’
PSV speelt dit seizoen nog drie wedstrijden. De eerste, is dinsdag om 20.45 uur tegen Vitesse. “Een goed voetballende ploeg”, analyseerde Cocu, die tijdens het persgesprek op De Herdgang aangaf dan ook vooral met het winnen van die wedstrijd bezig te zijn. “We moeten spelen met overtuiging, geen twijfel maar ook zeker niet naïef. Winst is voor ons het vertrekpunt. Van daaruit moet je er voor zorgen dat je iedere seconde het maximale uit een wedstrijd haalt”, verwees hij kort naar het doelsaldo.

Penalty
Voetbalminnend Nederland heeft het na dit weekend toch vooral over de strafschop die Ajax in de slotfase tegen FC Utrecht kreeg en waardoor de Amsterdammers nog aan de leiding gaan. Cocu wil daar echter niet bij stil staan. “Daar kan ik niets mee. Ik hou er niet van om met dingen bezig te zijn waar ik geen invloed op heb. Er is een nieuwe positieve situatie ontstaan op de ranglijst, die beter is dan verwacht. Daar ben ik wel tevreden mee”, aldus de trainer, die tot slot ook positief nieuws had over Andrés Guardado. “Andrés heeft weer meegetraind met de groep, dat ging goed. Hij zal er morgen bij zijn.”

push