Phillip Cocu wil topjaar winnend afsluiten

Phillip Cocu wil topjaar winnend afsluiten
2 min

Voor PSV staat er dit kalenderjaar nog één duel op het programma. De thuiswedstrijd van zaterdagavond tegen PEC Zwolle. Een jaar geleden won het team van Phillip Cocu met 3-1 van de ploeg uit Overijssel, maar daarvoor verspeelde het tweemaal punten op eigen veld tegen PEC en dus eist Cocu scherpte “Wij thuis moeten gewoon drie punten pakken.”

Topjaar 2015
Na de bekerzege op Heracles Almelo heeft PSV de batterijen volgens Cocu weer voldoende opgeladen. “De wedstrijd van woensdag heeft veel kracht gekost dus we hebben het de afgelopen dagen wat rustiger aan gedaan. We hebben wat korter getraind om alle energie in morgen te kunnen steken, maar zijn hersteld”, aldus Cocu. Voor PSV was 2015 met de landstitel en de prestatie in de UEFA Champions League een prachtig jaar. Cocu wil dat mooie kalenderjaar dan ook met een zege afsluiten. “Als wij morgen thuis winnen van Zwolle dan bevestigen we een topjaar 2015. Ik vind dat we dat jaar winnend moeten afsluiten om dat goede gevoel ook te behouden, maar Zwolle is een goede ploeg. Zij spelen heel compact, laten de tegenstander het spel maken en zijn levensgevaarlijk in de counter. Dat vraagt veel scherpte van ons.”

Jeffrey Bruma, Maxime Lestienne
Jeffrey Bruma is er zaterdagavond zeker niet bij, gaf Cocu tijdens het persgesprek aan. “Jeff redt het niet”, aldus Cocu, doelend op de blessure die hij in Almelo opliep. Wie wel bij de twintigkoppige selectie zitten zijn Luciano Narsingh en Maxime Lestienne. Vooral die laatste maakt een goede indruk op Cocu. “Hij is wonderbaarlijk fit en scherp voor zijn situatie. Hij straalt bovendien veel uit. Ik heb hem heel graag bij de selectie, maar er vallen nog twee spelers af”, waakte Cocu voor te veel optimisme. Wel vertelde de trainer dat hij het gevoel heeft dat Lestienne zich thuisvoelt bij PSV. “Ik heb het gevoel dat hij misschien wel langer wil blijven. Al is dat voor latere zorg.”