Phillip Cocu wil seizoen waardig afsluiten

Phillip Cocu wil seizoen waardig afsluiten
2 min

Phillip Cocu wil het teleurstellende seizoen zondag tegen PEC Zwolle op een PSV-waardige manier afsluiten. Dat zei hij tijdens het wekelijkse persgesprek op De Herdgang. “Met een goede overwinning het seizoen eindigen is het minste wat we kunnen doen”, aldus Cocu.

Wisselingen   
Omdat er afgezien van eer weinig meer op het spel staat, vertelde de hoofdcoach enkele wijzigingen in zijn opstelling te overwegen. “Dat speelt wel in m’n hoofd, maar ik vertel dat uiteraard eerst aan mijn spelers”, zei hij. “Ik wil in ieder geval een sterk team opstellen.”

Dat wil Cocu omdat volgens hem een waardig seizoenseinde prioriteit heeft. “Wat mij betreft gaan we niet merken dat er niets meer op het spel staat. Net als in elke thuiswedstrijd verwacht ik tegen PEC Zwolle een vol stadion. We zijn het aan onszelf en de supporters verplicht een goede wedstrijd te spelen. Een goed resultaat kan het ontevreden gevoel van dit seizoen natuurlijk niet wegnemen, maar de negatieve ervaringen kunnen we als les meenemen naar volgend seizoen.”

Ajax 
Naast PSV - PEC Zwolle stond Cocu ook stil bij het bereiken van de UEFA Europa League-finale door Ajax, donderdagavond. Een geweldige prestatie, vond hij het. “Ik kan daar van genieten. Dit geeft het hele Nederlandse voetbal het geloof dat je ondanks de grote verschillen met andere competities, toch iets moois kunt neerzetten in Europa. Het is een overwinning voor het Nederlandse voetbal in zijn totaliteit.”

Aanvoerder Luuk de Jong brak de training vrijdag eerder af na een botsing. Of hij fit genoeg is om tegen PEC Zwolle te spelen, weet PSV zaterdag.

push