Phillip Cocu wil ‘gefocust en scherp’ PSV zien

Artikel
Phillip Cocu wil ‘gefocust en scherp’ PSV zien

Hoofdcoach Phillip Cocu nam op het wekelijkse persgesprek op De Herdgang tijd om vooruit te blikken op het tweede thuisduel van PSV deze competitie. Zondag speelt PSV het lunchduel tegen FC Groningen, het laatste duel voor de interlandperiode. “Wij moeten gefocust en scherp zijn, zeker met de interlandperiode in het achterhoofd."

‘Minder druk voor Groningen’
PSV neemt het zondag als medekoploper op tegen FC Groningen, dat nog puntloos is en daarom onderaan de ranglijst staat. Cocu waakt echter voor onderschatting en wijst daarbij ook naar de aanstaande interlandperiode. “Daar moeten we nog niet teveel mee bezig zijn. Eerst met deze wedstrijd, daarna mogen ze zich richten op het volgende”, vindt Cocu. “Wij moeten gefocust en scherp zijn. Natuurlijk, ze (FC Groningen red.) zijn slecht begonnen, maar er zal iets minder druk op staan als je naar PSV toe moet dan wanneer je thuis in de Euroborg speelt. Dat speelt misschien mee in de tactiek die ze kiezen”, denkt Cocu.

Locadia traint uit voorzorg apart
De trainer werkt met een zo goed als fitte selectie richting het duel van zondag. Siem de Jong trainde vandaag al volledig mee, maar Cocu verwacht dat hij na de interlandperiode van begin september zijn eerste minuten kan maken. Jürgen Locadia trainde op zijn beurt apart. “Dat was uit voorzorg, ik verwacht dat hij morgen (tijdens de laatste training red.) weer kan aansluiten.”

Bekijk ook

TOP 10 GOALS | Alex

Video

PSV TV | Uitzending 29 mei 2020

Video