Phillip Cocu: Vitesse wil voetballen

Phillip Cocu: Vitesse wil voetballen
3 min

In aanloop naar de uitwedstrijd tegen Vitesse blikte Phillip Cocu na afloop van de training vooruit op het duel dat zaterdagavond wordt gespeeld. “Ik denk dat het een voordeel is dat we een tegenstander treffen die ook wil voetballen”, aldus Cocu

Cocu: Vitesse vergelijkbaar met vorig jaar
In zijn vooruitblik ging Cocu in op de kwaliteiten van Vitesse. De Arnhemmers doen het ondanks veel wisselingen in de selectie goed en Cocu herkent de patronen van het Vitesse van voorgaand seizoen. “De manier van werken en spelen kun je vergelijken met de ploeg van afgelopen jaar”, aldus Cocu. “Het is een team dat wil voetballen, goed positiespel speelt, naar voren wil spelen en tegenstanders onder druk zet. Tegelijkertijd is het ook een ploeg waartegen je ook zelf mogelijkheden krijgt.”

Phillip Cocu sprak vrijdagmiddag met de media in aanloop naar Vitesse - PSV | © PSV Media Phillip Cocu sprak vrijdagmiddag met de media in aanloop naar Vitesse - PSV | © PSV Media

Kansen
Van dat laatste denkt Cocu dan ook te kunnen profiteren in Arnhem. “Ik denk dat het een voordeel is dat we een tegenstander treffen die ook wil voetballen. We hebben laten zien dat we dan het voetbal kunnen spelen dat we graag willen spelen, maar ze hebben veel kwaliteiten in huis en zullen daarom honderd procent geconcentreerd moeten zijn om een resultaat te behalen. Ze hebben weer een aantal geweldige talenten in huis en een aantal ervaren spelers die al wat langer bij Vitesse spelen. Een sterke mix”, vond Cocu, die zaterdag niet kan beschikken over de geblesseerden Simon Poulsen, Luciano Narsingh en Jetro Willems.

'Blij Lestienne weer te zien'
Een andere speler die er logischerwijs nog niet bij is, is Maxime Lestienne. De Belg stond gisteren voor het eerst in vijf weken weer op het trainingsveld, maar is nog niet wedstrijdfit. Zijn terugkeer op De Herdgang deed Cocu wel goed. “Ik ben heel blij dat Lestienne weer in ons midden is”, zei Cocu. “Hij heeft een verschrikkelijke periode meegemaakt. We kunnen zijn verdriet niet wegnemen, maar doen er alles aan om hem te steunen. We proberen voor hem klaar te staan en hem de tijd geven als dat nodig is, maar het is mooi om te zien dat hij weer op het veld staat. Je zag dat hij ervan genoot om gisteren op het veld te staan. Je ziet de liefhebber en ziet een lach op z’n gezicht. Dat doet iedereen goed.”