Phillip Cocu trots op veerkracht PSV

Artikel
Phillip Cocu trots op veerkracht PSV

Phillip Cocu was na afloop een trotse trainer. Hij zag zijn team ondanks een man minder situatie en een 2-1 achterstand met 2-3 winnen van Heracles Almelo. Door die zege verzekerde PSV zich van de kwartfinale van de KNVB beker. “Ik kan mijn ploeg alleen maar complimenten maken”, sprak Cocu op de afsluitende persconferentie.

Cocu: ‘We herkenden de mogelijkheden’
Voor de wedstrijd hield Cocu al rekening met een strijdbaar Heracles Almelo, een beeld dat hij woensdagavond bevestigd zag. “Het was een echte bekerwedstrijd. Ik vond dat Heracles Almelo heel goed begon, ze wonnen veel duels en waren daarnaast ook goed aan de bal. Dan is het moeilijk om in de wedstrijd te komen. De 1-0 was ook dik verdiend”, aldus Cocu. Daarna veranderde het wedstrijdbeeld. De trainer zag PSV beter in de wedstrijd komen en zag dat beloond worden met de 1-1. “Na rust wilden we vervolgens vol gas geven, maar voor we er goed en wel aan begonnen waren, stonden we met tien man en 2-1 achter. Dat we na die tegenslag toch terug konden komen, maakt me trots. Na de gelijkmaker hadden we bovendien de beste kansen. We herkenden wanneer we mogelijkheden konden creëren. Ik kan mijn ploeg hier alleen maar complimenten voor maken.”

Stegeman: ‘We moeten slimmer worden’
Heracles Almelo-trainer John Stegeman oogde aangeslagen na de nederlaag en bevestigde dat in een reactie. “We hebben een unieke kans gehad om een ronde verder te gaan. Dat maakt me al met al heel teleurgesteld”, sprak hij. Stegeman zag zijn team net als Cocu uitstekend aan de wedstrijd met PSV beginnen. “We gaven bijna geen kans weg. Bijna, op een standaardsituatie na dan.” Uit die situatie maakte Locadia gelijk, maar al snel na rust stond de thuisploeg dus weer voor. “We beleefden een droomscenario, met die rode kaart en een penalty, maar kennelijk hebben wij dit jaar niet de kwaliteit om met een man meer ook te winnen. Daar moeten we slimmer in worden. Na de 2-2 waren we de kluts kwijt. Dat is de kwaliteit en klasse van PSV, maar ook onze eigen fout. We waren wat moe en gingen te veel lopen met de bal. Het is heel zuur dat we het in de laatste minuut helemaal weggeven, al moet ik zeggen dat het wel een klasse goal van PSV was.”