Phillip Cocu: ‘Onze aanvoerder stond op’

Phillip Cocu: ‘Onze aanvoerder stond op’
2 min

Phillip Cocu sprak na afloop met lof over aanvoerder Luuk de Jong, die in zijn ogen opstond toen PSV met tien man kwam te staan. “Hij was vandaag een voorbeeld voor de hele ploeg”, aldus de hoofdtrainer na de 2-0 zege op Willem II tijdens de persconferentie.

Reactie Phillip Cocu
Direct na de wedstrijd gaf Cocu bij FOX Sports al aan dat hij vond dat zijn team, na een goede openingsfase in de eerste helft een te laag tempo hanteerde. Op de persconferentie sprak hij in soortgelijke bewoordingen. “Wij begonnen goed aan de wedstrijd, pakten meteen het initiatief maar na het eerste kwartier werd het wat vlak”, aldus Cocu. Gek genoeg leek de rode kaart van Arias, waardoor de ploeg met tien man kwam te staan PSV in de kaart te spelen. “Dat heeft ons al vaker goed gedaan”, verwees Cocu naar eerdere duels die zijn ploeg met een man minder wist te winnen. “Het belangrijkste is dat je dan in een goede organisatie gaat spelen. Heel gedisciplineerd. Dat deden we goed. Ik vind dat we uiteindelijk ook een verdiende overwinning hebben binnengehaald.”

‘De Jong stond op’
Grote uitblinker in die fase was zoals gezegd De Jong, zo vond Cocu. “Onze aanvoerder stond vandaag echt op”, vond hij. “Daardoor hebben we de wedstrijd gewonnen. Je kan hem nooit zijn werklust verwijten, maar vandaag deed hij dat nog meer. Hij was een voorbeeld voor de hele ploeg.”

Jurgen Streppel baalt van rood
Collega-trainer Jurgen Streppel van Willem II zag de rode kaart eveneens als kantelpunt in de wedstrijd. “Het leek allemaal de kant op gaan die we heel graag wilden. Helaas gaf Nijhuis Arias een tweede gele kaart. Daardoor ging PSV een tandje beter spelen. De ruimtes werden groter en daar profiteerde PSV van. Ik kan deze zege niet echt onverdiend worden. Misschien roken we te veel aan een hele grote stunt”, verzuchtte hij op de persconferentie.