Phillip Cocu na grote zege op SC Cambuur

Phillip Cocu na grote zege op SC Cambuur
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu was zichtbaar tevreden na de recordzege op SC Cambuur. "Dit is een mooie overwinning voor ons", sprak de coach op de persconferentie. PSV won voor het eerst in de historie met 0-6 van de ploeg uit Leeuwarden.

Reactie Phillip Cocu
"Dit is een mooie overwinning voor ons", begon Cocu zijn wedstrijdanalyse. "De strafschop met de rode kaart is natuurlijk bepalend, maar ik ben blij dat we vrij snel daarna de wedstrijd beslisten." Cocu had toch nog wat kritische woorden voor zijn ploeg, met name over de fase voor rust. "We waren voor rust iets te geforceerd op zoek naar goals en eigen succes. Na rust deden we dat veel beter. We hebben het slim gedaan, we hebben de wedstrijd prima uitgespeeld en hebben niets hoeven te forceren in aanloop naar dinsdag", doelde Cocu op PSV - Manchester United. 

Reactie Henk de Jong
SC Cambuur-trainer Henk de Jong toonde zich realistisch na de nederlaag. "Wij moeten van heel goede huize komen als we van PSV willen winnen. Met elf hadden we het al heel lastig gehad, met tien is het over. We mogen van geluk spreken dat het bij 0-6 bleef", sprak hij. Wel zette hij zijn twijfels bij hoe de zege totstandkwam. "Ik vond de strafschop niet terecht, maar daar wil ik niet te veel over de scheidsrechter zeggen. Ik feliciteer PSV en wens ze heel veel succes dinsdag. Ik heb m'n spelers in de rust gezegd geen gekke schoppen uit te delen, want ik hoop echt op een goed resultaat", besloot hij.