Phillip Cocu na 3-1 zege: Enorm genoten

Artikel
Phillip Cocu na 3-1 zege: Enorm genoten

Op de persconferentie na afloop van de topper tegen Feyenoord keek hoofdcoach Phillip Cocu tevreden terug op het spel van zijn ploeg. “Ik heb vandaag enorm genoten van mijn ploeg“, aldus de hoofdtrainer in het Philips Stadion. Uiteraard was hij ook blij me de overwinning, want die was noodzakelijk vond de trainer. “We hadden deze zege nodig.”

Reactie hoofdcoach Phillip Cocu
“Ik heb 65 minuten lang enorm genoten van mijn ploeg”, begon Cocu zijn analyse. “De reactie die de ploeg na de vroege achterstand gaf, was heel goed. Als ploeg moet je op zo’n moment opstaan en dat deden we. Ook gezien de weersomstandigheden was dit heel knap”, zei hij doelend op de hitte in het stadion. Vooral de manier waarop zijn PSV de zege binnenhaalde, maakte Cocu trots. “Ik heb genoten van de beleving, de energie, en het veldspel. We hebben laten zien dat we weer een eenheid zijn. We moeten soms nog wat slimmer zijn door bijvoorbeeld het spel te vertragen, maar klagen kunnen we na deze zege niet.”

Reactie Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst
Feyenoord-trainer Van Bronckhorst feliciteerde PSV met de in zijn ogen terechte zege. “Als je heel de wedstrijd ziet, was PSV de betere.” Dat hij echter niet blij was met de nederlaag, was een understatement. “Daar balen we van. Zeker omdat wij door de snelle 0-1 de wedstrijd in worden geholpen. We vergaten daarna te voetballen en werden naar achter gedrukt. PSV was vandaag gewoon goed.” Volgens de trainer had zijn ploeg wel wat meer uit de wedstrijd kunnen halen. We creëren een aantal goede kansen, die er niet ingaan. We hadden meer kunnen halen uit dit duel, maar dat zou niet verdiend zijn geweest”, besloot hij eerlijk.

Bekijk ook