Phillip Cocu miste agressiviteit bij zijn ploeg

Artikel
Phillip Cocu miste agressiviteit bij zijn ploeg

Hoofdcoach Phillip Cocu was na afloop enigszins kritisch op het spel van zijn ploeg. Vooral de eerste helft vond de coach ondermaats. “Ik was totaal niet tevreden.”

Compenseren
Dat vertelde Cocu tijdens de persconferentie in het Philips Stadion. Cocu miste naar eigen zeggen een dosis agressiviteit bij zijn ploeg. "Niet bij iedereen, maar wel bij een aantal spelers. Als je niet je beste wedstrijd speelt, moet je dat kunnen compenseren met werklust. Dat heb ik in de rust gezegd en dat zag ik in de tweede helft terug.”

Volgens de trainer was de zege desalniettemin verdiend. “Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar op dit moment telt enkel de zege. Zeker met de interlandperiode in aantocht. En ik ben tevreden met de manier waarop wij scoren. Standaardsituaties zijn vaak bepalend, we trainen daarom op vele varianten. Het is mooi om te zien dat het resultaat heeft.”

Ingestudeerd
De enige treffer van de wedstrijd kwam tot stand via een ingestudeerde hoekschop, verklapte Siem de Jong bij FOX Sports. “We hebben op deze variant getraind. Ik ben blij dat ik vandaag weer belangrijk kon zijn. Laten we hopen dat ik dat nog vaker kan zijn dit seizoen. Ik voel aan mijn lichaam dat ik negentig minuten aankan. Dat is lekker.”