Phillip Cocu in aanloop naar PSV - FC Twente

Phillip Cocu in aanloop naar PSV - FC Twente
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu blikte vrijdagmiddag vooruit op de wedstrijd van komend weekend tegen FC Twente. Op sportcomplex De Herdgang vertelde Cocu dat hij na de overwinning in de topper tegen Feyenoord ook tegen nummer zestien FC Twente een gretig PSV wil zien. “Willen we een serieuze gooi naar de titel doen, moeten we minder punten gaan morsen. Dat is duidelijk.”

‘Niet te licht over Twente denken’
De opdracht om minder punten tegen ploegen uit het rechterrijtje te morsen begint zondag tegen FC Twente. Een team dat ondanks de positie op de ranglijst niet mag worden onderschat, vindt Cocu. “Voor het team dat ze hebben staat Twente wat te laag op de ranglijst. Als iedereen fit is staat er gewoon een goede ploeg, dat hebben ze ook tegen Heracles laten zien. Het is een jonge ploeg, maar wel zeer talentvol”, aldus Cocu, die denkt dat de zege van FC Twente komende zondag kan doorwegen. “Ik denk dat ze er na die overwinning anders op staan dan voor de winterstop. Dat betekent dat we er niet te licht over kunnen denken.”

Geen Lestienne, Willems een optie
Op de voorlaatste training voor het duel tegen de ploeg uit Enschede kreeg Cocu een tegenvaller te verwerken. Maxime Lestienne haakte af en moest daardoor vroegtijdig naar binnen. “Maxime is vandaag op de training uitgevallen. Het zag er voor de training eigenlijk allemaal goed uit, maar tijdens het positiespel speelde toch zijn kuitblessure weer op. Dat is een tegenvaller voor ons en voor hemzelf. We gaan volgende week voor de zekerheid opnieuw onderzoek doen naar zijn blessure.” Toch was er ook goed nieuws. Jetro Willems trainde volledig mee en lijkt na de speelminuten van afgelopen maandag bij Jong PSV klaar voor een rentree in het team van Cocu. “Bij Jetro ging het gewoon goed. Ik weet nog niet of hij bij de selectie zit, maar die kans is er zeker. Morgen beslissen we wie erbij zitten.”