Phillip Cocu geniet van zijn PSV

Phillip Cocu geniet van zijn PSV
2 min

Op de persconferentie na afloop van Ajax - PSV vertelde een trotse Phillip Cocu dat hij van zijn ploeg had genoten. “We hebben laten zien dat we een hecht en goed team zijn”, vond de trainer in de ArenA.

Phillip Cocu: Groep staat achter Maxime
Cocu kwam op de persconferentie in eerste instantie even terug op de afwezigheid van Maxime Lestienne, die vanwege droevige omstandigheden afwezig was voor de topper. “De groep heeft laten zien dat ze achter Maxime staan”, vond de hoofdcoach. "We hebben laten zien dat we een echt team zijn." Natuurlijk sprak hij daarna ook trotse woorden over het duel zelf. In de wetenschap dat PSV de laatste weken af en toe een wat mindere indruk maakte, gaf Cocu zijn team een groot compliment voor de manier waarop PSV domineerde tegen Ajax. “Ik heb me de laatste tijd weleens kritisch uitgelaten over de ploeg, maar als iets goed is moet je dat ook benoemen. Dat doe ik hierbij, want ik heb enorm genoten.” De manier van voetballen was nog het meest tot tevredenheid van de hoofdcoach. “Met veel beweging voorin waardoor we heel veel variatie in het spel hadden”, sprak Cocu. “We hebben een uitstekende overwinning behaald.”

Frank De Boer: Geen moment in de wedstrijd geweest
“Ik heb minder genoten”, begon Ajax-trainer Frank de Boer op de persconferentie met een cynische lach. "PSV heeft verdiend gewonnen, met goed spel bovendien. Bij ons was er geen vertrouwen, we zijn niet één moment echt in de wedstrijd geweest. Natuurlijk kun je zeggen dat Fischer de 2-1 op zijn schoenen had, maar dat was echt niet verdiend geweest. We waren niet in staat om de duels te winnen. We hebben gereageerd in plaats van geageerd. We hadden echt een offday", vond hij.