Phillip Cocu: Focus volledig op Cambuur

Phillip Cocu: Focus volledig op Cambuur
2 min

Voor hoofdcoach Phillip Cocu stond de vrijdagochtendtraining in het teken van de wedstrijd SC Cambuur - PSV. Zaterdagavond speelt PSV zijn derde uitwedstrijd in de Eredivisie op het kunstgras in Leeuwarden. Op sportcomplex De Herdgang blikte de coach van achter de desk vooruit op het duel. “We gaan natuurlijk voor de drie punten”, aldus Cocu.

Adam Maher zaterdag afwezig
Cocu had vrijdagochtend zijn team weer bijeen in aanloop naar het duel van zaterdagavond. De al langer afwezige Florian Jozefzoon, Jetro Willems en Menno Koch waren niet op het trainingsveld terug te vinden, net als Adam Maher die volgens Cocu niet fit genoeg is om mee af te reizen naar Leeuwarden. “Adam zit niet bij de wedstrijdselectie. Hij heeft een lichte blessure en daarom is hij er zaterdag niet bij. Dat heeft niets met sparen te maken, hij is simpelweg niet fit genoeg. We gaan kijken of hij de wedstrijd van dinsdag kan halen”, doelde Cocu op de UEFA Champions League-ontmoeting met Manchester United.

‘Niet naar dinsdag kijken, Cambuur uit het belangrijkst op dit moment’
De hoofcoach benadrukte daarna dat bij PSV de focus nog lang niet op die wedstrijd ligt. “In het voetbal is altijd de eerstvolgende wedstrijd de belangrijkste”, aldus Cocu. “We mogen niet bezig zijn met de wedstrijd van dinsdag, hoe mooi dat affiche ook is. Wij moeten tegen Cambuur drie punten halen. Daar gaan we natuurlijk ook voor. Het zal niet makkelijk worden en dus mogen we zeker niet met een schuinoog naar Manchester United kijken.” Cocu verwacht in Leeuwarden een gemotiveerde tegenstander aan te treffer. “Wij komen nu als kampioen op bezoek. Zij zullen een stapje extra willen zetten. We zullen daarom 100% geconcentreerd moeten zijn om een goed vervolg te geven aan de wedstrijd tegen Feyenoord.”