Phillip Cocu baalt van gelijkspel

Phillip Cocu baalt van gelijkspel
2 min

Hoofdtrainer Phillip Cocu sprak na het gelijkspel tegen Willem II van een teleurstellende avond in Tilburg. “We dwingen uiteindelijk nog een gelijkspel af, maar natuurlijk ben ik ontevreden met dit resultaat”, aldus Cocu op de persconferentie.

Cocu: ‘Moeten constant scherp zijn’
Cocu zag zijn ploeg met twee kansen en een doelpunt in de 12e minuut goed beginnen. “We pakten het initiatief, kwamen op voorsprong en hadden tot de laatste vijf a tien minuten voor rust goed de controle. Dat was goed”, aldus Cocu die PSV daarna te ver terug zag zakken. “Op dat moment werd het wat minder, wat slordiger. In de rust hebben we daarop besloten om in de tweede helft bij te schakelen, het tempo verhogen om te voorkomen dat we weg zouden zakken. Dat gebeurde na de gelijkmaker uiteindelijk toch.” Via De Jong dwong PSV nog een treffer af, maar verder kwam zijn ploeg niet. “Je moet constant scherp zijn, want één moment kan een wedstrijd doen kantelen. Dat blijkt vandaag maar weer”, aldus Cocu die Willem II tot slot nog complimenteerde met het spel en over scherpte sprak.

Streppel: ‘Verdiend punt’
Willem II-trainer Jurgen Streppel was het grotendeels met Cocu eens. Hij zag PSV goed en zijn elftal slecht beginnen wat dus resulteerde in een vroege voorsprong. “We konden moeilijk grip krijgen op PSV. Dat ben ik met Phillip eens. We probeerden na de 1-0 druk te zetten, maar PSV was op dat moment een maatje te groot”, aldus Streppel. In de tweede helft ging het zijn ploeg een stuk beter af. “Na rust speelden we wat agressiever. Dat resulteerde in de 1-1 en de 2-1. Daarna ging PSV wat opportunistischer spelen met de 2-2 tot gevolg. Een gelijkspel is in mijn ogen verdiend, al waren beide PSV-treffers buitenspeldoelpunten.”