Pereiro staat voor vertrek, Dumfries blijft strijden

Artikel
Pereiro staat voor vertrek, Dumfries blijft strijden

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

‘PSV zet in op transfer Pereiro’
Volgens Voetbal International vertrekt Gastón Pereiro deze zomer hoogstwaarschijnlijk bij PSV. De club heeft pogingen ondernomen het contract, dat loopt tot de zomer van 2020 te verlengen, maar vindt geen gehoor bij de belangenbehartigers van de Uruguayaan. Om nog wat aan Pereiro, die voor het vierde seizoen op rij de dubbele cijfers haalde, te verdienen, zou PSV hem moeten verkopen.

PSV jaagt op handtekeningen
Datzelfde VI meldt, evenals onder meer het Eindhovens Dagblad, dat PSV jaagt op handtekening van Daniel Schwaab en Donyell Malen. In het oorspronkelijke bericht stond ook de naam van Pablo Rosario, maar die verlengde gisteren zijn contract bij PSV tot de zomer van 2023.

Sadílek voelt dat hij energie brengt 
Michal Sadílek wordt steeds belangrijk voor PSV. Na de basisplaats tegen Excelsior, viel hij zaterdag ook in tegen NAC Breda om PSV over een dood punt heen te helpen. “Ik voel wel dat ik extra energie aan het team geef als ik op het veld sta”, zegt hij tegen VI. “Dat gebeurde tegen NAC denk ik ook. Het is een belangrijke rol, de boel een beetje opkikken. Het is lastig als tegenstanders met vijf verdedigers spelen. Dan moet je ruimtes creëren voor andere spelers met diepte.”

Beeldvorming
Alex Pastoor neemt het in het Algemeen Dagblad op voor Denzel Dumfries. De rechtsback die Pastoor onder zijn hoede had bij Sparta, startte ontzettend sterk bij PSV, maar de laatste weken lijkt het wat minder makkelijk te gaan. Lijkt, zegt Pastoor want tegen FC Utrecht was hij bijvoorbeeld nog ontzettend belangrijk met een assist. “Zo is het dus ook, hè. Daarom denk ik ook wel: het gaat misschien nog meer over beeldvorming dan over prestatie bij hoe er nu op Dumfries wordt gereageerd”, zegt Pastoor.


‘Ihattaren wil voorlopig bij Oranjeteams blijven’

Nu hij vol in de spotlights staat, wordt er van allerlei kanten getrokken aan Mohamed Ihattaren. De Nederlander van Marokkaanse komaf wordt onder andere begeerd door het Marokkaanse nationale elftal. Volgens Marc Wotte, coach van het Olympisch elftal van het Noord-Afrikaanse land, heeft Mo nog geen keuze gemaakt. “In het geval van Ihattaren is het laatste wat ik ervan gehoord heb dat hij heeft aangegeven bij de Nederlandse jeugdploegen te willen blijven en nu geen definitieve beslissing te willen nemen”, zegt Wotte bij De Telegraaf. “Als een speler of iemand uit zijn omgeving zoiets aangeeft, gaan we hem niet elke dag bellen.”

Is Lammers klaar voor PSV?
Die vraag stelde Voetbal International onlangs. In het weekblad en op VI Pro maakte het blad een uitgebreide analyse van de spits, die in 2019 in vorm is. Volgens het blad moet Lammers nog stappen maken in het killen maar heeft hij alle kwaliteiten de nieuwe ‘9,5’ van PSV te worden. Heerenveen heeft de hoop op een langer verblijf van Lammers inmiddels zo goed als opgegeven. Het kan haast niet anders, of de spits heeft zich inmiddels nadrukkelijk in de gedachten van PSV-trainer Mark van Bommel gespeeld, schrijft het blad onder meer.

Bekijk ook

SAMENVATTING PSV O19 - Vitesse O19

Video

PSV TV | Yanick van Osch

Video

SAMENVATTING | Jong PSV - TOP Oss

Video