PEC Zwolle strijdt voor play-offs

PEC Zwolle strijdt voor play-offs
2 min

Niet alleen voor PSV zijn de belangen tijdens de laatste speelronde groot. Tegenstander PEC Zwolle is bij winst verzekerd van een plaats in de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van Ron Jans zal zich daarom niet zomaar gewonnen geven tegen PSV. Maak kennis met PEC Zwolle.

PEC Zwolle
Een week geleden hadden de Zwollenaren, die PSV vorig seizoen op eigen veld met 3-1 versloegen, zich tegen Excelsior al kunnen verzekeren van een plaats in de play-offs. Tot tweemaal toe gaf PEC echter een voorsprong weg en zodoende werd het in Rotterdam 2-2. Lelijk puntenverlies voor de ploeg van Jans, die het PSV de laatste jaren aardig lastig maken. Vorig seizoen zette De Jong PSV op voorsprong in Zwolle. Op 13 september 2014 verzilverde de aanvoerder na 32 minuten de toegewezen penalty. Jesper Drost (40’), Joost Broerse (64’) en Ben Rienstra (87’) scoorden voor de thuisploeg die uiteindelijk dus wist te winnen.

Trainer Ron Jans van PEC Zwolle | © Pics United Trainer Ron Jans van PEC Zwolle | © Pics United

Queensy Menig
Met vier goals in de laatste zes wedstrijden is Queensy Menig behoorlijk op dreef. Menig staat in totaal op vijf doelpunten in zijn eerste seizoen in Zwolle. De aanvaller, geboren in Amsterdam, wordt gehuurd van Ajax en kwam via CTO en Zeeburgia in 2007 in de jeugdopleiding van de Amsterdammers terecht. Vorig seizoen maakte de linksbuiten zijn debuut in het betaald voetbal. In eerste instantie bij Jong Ajax, waar hij tot dertig wedstrijden en elf goals kwam, later in het eerste elftal. Menig speelde vorig seizoen drie duels in de hoofdmacht van Ajax. Nu staat de teller van Menig, die ook alle nationale selecties doorliep, al op 32 eredivisieduels.