PEC Zwolle, stabiele eredivisieclub

PEC Zwolle, stabiele eredivisieclub
2 min

Een verrassing is het amper nog te noemen, na jaren van goede prestaties in de Eredivisie maar ook dit seizoen lijkt PEC Zwolle een zekerheidje voor het linker rijtje. En dat voor een club die in het seizoen 2011-2012 nog in de Jupiler League speelde.

Ron Jans
Sinds de rentree in de Eredivisie presteert PEC boven verwachting goed. Het won de KNVB beker, de Johan Cruijff Schaal, eindigde tweemaal als elfde en vorig seizoen werd de ploeg zelfs zesde. Architect van het Zwolse succes is trainer Ron Jans. De trainer van de ploeg uit Overijssel debuteerde in 1976 als speler bij PEC en keerde er na omzwervingen als speler bij onder meer FC Groningen, Roda JC Kerkrade, Mazda Sport (Japan) en later als trainer bij onder andere sc Heerenveen en Standard Liège in 2013 terug. Sinds zijn rentree heeft PEC zich ontwikkeld tot een stabiele eredivisieclub.

Ron Jans is een van de architecten van de succesvolle periode van PEC Zwolle Ron Jans is een van de architecten van de succesvolle periode van PEC Zwolle

Veldwijk op jacht naar herstel
Met zijn acht goals is Lars Veldwijk clubtopscorer van PEC. De aanvaller speelde afgelopen seizoen nog in Engeland bij Nottingham Forest, maar kwam daar niet verder dan elf wedstrijden zonder één enkele treffer en wordt nu door PEC gehuurd. De in Uithoorn geboren Veldwijk begon met voetballen bij Legmeervogels en kwam via Argon in de jeugdopleiding van FC Volendam terecht waar hij via FC Utrecht, FC Dordrecht en Forest bij PEC belandde.

Lars Veldwijk kende een teleurstellend avontuur in Engeland en jaagt in Zwolle op eerherstel | © Pics United Lars Veldwijk kende een teleurstellend avontuur in Engeland en jaagt in Zwolle op eerherstel | © Pics United