Pascal Jansen vertrekt bij PSV

Artikel
Pascal Jansen vertrekt bij PSV

Hoofd jeugdopleiding Pascal Jansen vertrekt bij PSV. Na uitgebreide evaluatie van zijn eerste jaar als eindverantwoordelijke voor de academie, heeft de Almerenaar geconcludeerd dat hij tóch liever als trainer op het veld staat. “We hebben zijn conclusie geaccepteerd en zijn inmiddels bezig met de opvolging”, aldus algemeen directeur Toon Gerbrands.

Evaluatie
PSV en Jansen waren sinds maart in gesprek over de toekomst. “Ondanks dat ik een mooi jaar als hjo heb gehad, moet ik toch constateren dat het trainerschap, het dagelijks werken met een groep, dichter bij me staat”, legt Jansen uit. “Daarover heb ik open gesprekken met Toon Gerbrands en Marcel Brands gevoerd. Uiteindelijk is ontbinding van mijn contract de uitkomst. Ik dank PSV voor vijf prachtige jaren. Ze hebben me hier de kans gegeven om mezelf te ontwikkelen als trainer en beleidsmaker. Ik kijk met een goed gevoel terug.”

Opvolging
PSV heeft inmiddels de eerste stappen gezet die moeten leiden tot invulling van de vacature. Gerbrands: “De verwachting is dat we per 1 augustus de nieuwe man aanstellen. Dat is op tijd voor de start van het nieuwe seizoen van de jeugdafdeling. Jansen startte in 2013 als trainer van PSV onder-19. Na twee seizoenen het hoogste jeugdteam te hebben getraind, stapte hij over naar Jong PSV. Ook die selectie had Jansen twee seizoenen onder zijn hoede, waarna hij hjo werd.