Pablo Rosario maakt overstap naar OGC Nice

Artikel
Pablo Rosario maakt overstap naar OGC Nice

Na vijf seizoenen vertrekt Pablo Rosario bij PSV. De 24-jarige middenvelder maakt per direct de overstap naar Zuid-Frankrijk, waar hij een contract tekent bij OGC Nice. ‘Iedereen binnen PSV gunt Pablo deze stap’, reageert Directeur Voetbalzaken John de Jong.

Loopbaan
Pablo Rosario tekende in de zomer van 2016 zijn eerste contract bij PSV, dat hem destijds overnam van Almere City. Rosario sloot aan bij Jong PSV en speelde dat jaar nagenoeg alle wedstrijden van het beloftenteam. Een seizoen later begon hij nog bij Jong PSV, maar gedurende het jaar maakte Rosario de overstap naar de A-selectie. Hoofdcoach Phillip Cocu liet hem debuteren in het Eredivisie-duel met PEC Zwolle en aan het einde van het jaar vierde hij met PSV de titel. Onder opvolger Mark van Bommel greep Rosario definitief zijn kans. Hij werd basisspeler, international en uiteindelijk ook aanvoerder.

Leergierig, betrokken en zelfbewust
“De overstap naar de sterke Franse competitie is hem erg gegund”, zegt De Jong. “Pablo voegt zich bij een steeds groter wordend rijtje van spelers die zich via Jong PSV in het eerste hebben gespeeld en vervolgens een transfer maken naar een grote Europese competitie. Pablo heeft zich bij PSV altijd leergierig en betrokken opgesteld. Het is een zelfbewuste en altijd nog jonge middenvelder, die als speler van PSV het Nederlands elftal heeft gehaald. We weten zeker dat hij een mooie carrière voor zich heeft en wensen hem veel succes bij Nice.”

Statistieken
Rosario speelde 99 Eredivisie-wedstrijden, 6 bekerduels en 29 Europese wedstrijden voor PSV. Daarin scoorde de middenvelder vier keer. Namens Jong PSV kwam hij 43 keer in actie en maakte hij 7 doelpunten. Rosario debuteerde op 16 oktober 2018 in het Nederlands elftal. Eenmaal werd Rosario kampioen met PSV.

Bekijk ook