Overzicht Jong PSV: team in opbouw

Artikel
Overzicht Jong PSV: team in opbouw

Jong PSV is met een nieuwe lichting gestart aan het seizoen. In de winterstop zullen nog een aantal personele wijzigingen plaatsvinden. Zo sluiten Shurandy Sambo en Noni Madueke vanuit PSV O19 aan bij de ploeg van Peter Uneken. Een terugblik op de eerste maanden van het seizoen van het beloftenteam.

Vernieuwde selectie
Het team begon het seizoen met een vernieuwde selectie. Kyan van Dorp, Rico Zeegers, Koen Oostenbrink, Andrew Mendonca, Richard Ledezma, Olivér Horvath, Sekou Sidibe en Yorbe Vertessen maakten allemaal de overstap van PSV O19 naar het beloftenteam. Chris Gloster werd aangetrokken van Hannover 96 en Justin de Haas van AZ. Daarnaast spelen Cyril Ngonge en Claudio Gomes beide op huurbasis in Eindhoven, respectievelijk van Club Brugge en Manchester City.

Het seizoen van Jong PSV kende een moeizame start. In de eerste vijf wedstrijden werd slechts één punt gepakt, in het eerste duel tegen FC Den Bosch. Toen door twee doelpunten van Mohamed Ihattaren, die daarna ging schitteren bij de A-selectie. Ook Joël Piroe scoorde nog voor Jong PSV, maar hij werd verhuurt aan Sparta Rotterdam. De selectie moest opnieuw in elkaar gezet worden.

Ihattaren, begin dit seizoen nog in actie namens Jong PSV tegen FC Den Bosch Ihattaren, begin dit seizoen nog in actie namens Jong PSV tegen FC Den Bosch

Uitblinkers
De eerste overwinning kwam thuis tegen Jong AZ. Een 0-2 achterstand werd omgebogen door een goal van Amar Catic en twee doelpunten van een uitblinkende Richard Ledezma. De volgende wedstrijden tegen SC Cambuur en Excelsior, topploegen in de Eerste Divisie, werden verloren, maar er kwamen zichtbare verbeteringen in het spel. De volgende wedstrijden was het Cyril Ngonge die het team bij de hand nam. In zes wedstrijden scoorde hij vijf keer.

Later in de seizoenshelft vond Ngonge het net minder vaak, maar ging de eer door naar Sekou Sidibe. Zijn eerste goal viel laat, pas in speelronde veertien. Maar daarna kwam hij los. In de volgende vijf wedstrijden scoorde hij vijf keer. Ondertussen ontpopte Justin de Haas zich tot een echte aanvoerder. Verdedigend sterk en uitgesproken in het leiderschap. De verdediger kwam door blessureleed niet elke wedstrijd aan spelen toe, dan ging de band meestal door naar Tijn Daverveld. Ook zijn ontwikkelingen zijn niet onopgemerkt gebleven. In de laatste wedstrijd van de A-selectie voor de winterstop zat Daverveld op de bank. 

Huurling Ngonge nam PSV nadrukkelijk bij de hand aan het begin van dit seizoen Huurling Ngonge nam PSV nadrukkelijk bij de hand aan het begin van dit seizoen

Blessures
Een groot deel van het seizoen bleek het toch moeilijk om resultaten te boeken. In de winterstop staat Jong PSV op de zeventiende plaats met zestien punten. Dit is mede te danken aan aanhoudend blessureleed binnen de ploeg. Chris Gloster viel vroeg in het seizoen uit met een aanhoudende blessure. Koen Oostenbrink en Yorbe Vertessen hebben ook een groot deel van de wedstrijden moeten missen. Ook Amar Catic moest een aantal wedstrijden vanaf de zijlijn toekijken.

Na de winterstop worden een aantal van de geblesseerde spelers weer terug verwacht bij Jong PSV. Samen met de aankomende versterkingen biedt dit een kans voor de ploeg om zich opnieuw uit te vinden en te herpakken in de komende seizoenshelft. Het nodige talent is er, na de winterstop ligt er een mooie uitdaging dat te koppelen aan mooie resultaten.

Catic viert zijn treffer, de aanvaller miste een groot gedeelte van het seizoen wegens een blessure Catic viert zijn treffer, de aanvaller miste een groot gedeelte van het seizoen wegens een blessure