Overzicht | Deze PSV’ers melden zich bij nationale elftallen

Artikel
Overzicht | Deze PSV’ers melden zich bij nationale elftallen

De interlandperiode staat voor de deur. Na de topper tegen Feyenoord melden verschillende PSV’ers zich bij hun nationale elftallen. Wie dat zijn, lees je hier.

Gakpo meldt zich bij Oranje
Het Nederlands elftal bereidt zich voor op het WK, dat start in november. Cody Gakpo is de enige PSV’ers die deel uitmaakt van het keurkorps van bondscoach Louis van Gaal. De Eindhovenaar meldt zich maandag in Zeist. Later staan Nations Leaguewedstrijden met Polen en België op het programma.

Simons debuteert in Jong Oranje
Net als Gakpo was Xavi Simons opgenomen in de voorselectie van Oranje. Tot het A-elftal wist Simons het nog niet te schoppen, maar de jonge middenvelder is wel voor het eerst geselecteerd voor Jong Oranje. Ki-Jana Hoever staat op de stand-by-lijst van het team dat speelt tegen België en Roemenië.

Vluchten voor Sangaré en Guti
Ibrahim Sangaré en Érick Gutiérrez stappen maandag het vliegtuig in om zich te melden bij resp. Ivoorkust en Mexico. Waar Ivoorkust zich niet geplaatst heeft voor het WK, deed Mexico dat wel en dus bereidt Guti zich voor op het mondiale eindtoernooi. Ivoorkust speelt oefenwedstrijden in Frankrijk.

Belgische en Marokkaanse beloften
Voor Johan Bakayoko, Yorbe Vertessen en Kjell Peersman staat een kleine reis naar thuisland België voor de deur. Eerstgenoemde twee zijn opgeroepen voor Jong België, terwijl Peersman zich bij België onder 19 meldt. Ismael Saibari reist naar Marokko voor een trainingskamp met Marokko onder 23.  

Stand-by
Naast Hoever staan er nog twee PSV’ers op de stand-by-lijsten van hun nationale bonden. Phillipp Mwene zou zich nog bij Oostenrijk kunnen melden en Jarrad Branthwaite wordt in de gaten gehouden door de bondscoach van Jong Engeland.