Overeenkomst PSV met Nederlandse YouTube en Google

Artikel
Overeenkomst PSV met Nederlandse YouTube en Google

YouTube heeft zijn videosite sinds gisteren ook beschikbaar gemaakt in een speciale Nederlandse versie. PSV heeft een verbintenis met de 'videocommunity' voor het aanleveren van content op de website, verzorgd door PSV TV. YouTube heeft ook overeenkomsten met onder meer Chelsea en Real Madrid.

YouTube heeft zijn videosite sinds gisteren ook beschikbaar gemaakt in een speciale Nederlandse versie. PSV heeft een verbintenis met de 'videocommunity' voor het aanleveren van content op de website, verzorgd door PSV TV. YouTube heeft ook overeenkomsten met onder meer Chelsea, Real Madrid en FC Barcelona.

Een screendump van het PSV-kanaal op de Nederlandse versie van YouTube. Een screendump van het PSV-kanaal op de Nederlandse versie van YouTube.

Europese topclubs

YouTube is de meest populaire online videogemeenschap ter wereld voor het ontdekken, bekijken en delen van unieke content. Er is op zich niet zo veel verschil met de bekende Engelse versie van de videosite, het meeste werkt op een paar details na hetzelfde en is natuurlijk verder wel geheel in het Nederlands. YouTube heeft in Europa en de rest van de wereld nog acht andere lokale versies gestart, onder meer in Frankrijk, Japan, Brazilië, Ierland, Polen, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk. De nadruk ligt in elke versie op lokale filmpjes. Ter versterking van de lancering heeft YouTube contracten gesloten met verschillende internationale en lokale contentaanbieders, waaronder diverse omroepen en een aantal Europese topclubs. AC Milan, FC Barcelona, Real Madrid, Chelsea en ook PSV zijn officieel en prominent vertegenwoordigd op de lokale landenversies van de videosite.

“Interactieve samenwerking”

Manager Marketing & Media Peter Kentie van PSV is blij dat de club vanaf de start van de Nederlandse versie als eerste topclub uit de Eredivisie van de partij is. “We zijn trots dat Google ons gevraagd heeft om bij de lancering onderdeel te zijn van het Nederlandse content-aanbod. We zijn de eerste voetbalclub in Nederland en de groten in Europa gingen ons al voor. Deze samenwerking met YouTube levert een natuurlijke vermenging op van eigen videomateriaal, aanverwant videomateriaal dat door supporters gemaakt is en de reacties van de kijkers op de beelden. Dat is een fraaie interactieve samenwerking.” Het PSV-kanaal op YouTube is ook bedoeld ter promotie van de eigen videowebsite PSV TV Online. “Op YouTube plaatsen we een actueel extract van de beschikbare videoclips. En ook clips die internationaal gericht zijn, waardoor we in alle landen de fans kunnen bereiken dankzij de samenwerking met Google en YouTube”, aldus Kentie.