Overeenkomst PSV en Umbro voor vijf jaar

Artikel
Overeenkomst PSV en Umbro voor vijf jaar

PSV en het Britse voetbalmerk Umbro zijn een partnerschap overeengekomen dat beide partijen met ingang van het seizoen 2015-2016 voor vijf seizoenen aan elkaar verbindt. Umbro wordt de officiële kledingleverancier van het eerste elftal, Jong PSV, alle teams uit de PSV Jeugdopleiding en PSV Vrouwen. Dinsdag is de overeenkomst ondertekend in het Philips Stadion door de directies van PSV en Umbro.

Verwachtingen overtroffen
Technisch manager Marcel Brands is zeer content met contracteren van het Engelse merk. “Onze technische staf is vanaf het eerste moment aangesloten geweest in de besluitvorming over een nieuwe kledingpartner en was direct onder de indruk van de manier waarop dit traditionele, echte voetbalmerk zich presenteerde. De aanpak van Umbro heeft onze verwachtingen op zowel technisch, functioneel vlak als qua design overtroffen. We gaan een mooie periode tegemoet met unieke, authentieke PSV-tenues van topkwaliteit.” Umbro, sinds 2013 onderdeel van de ambitieuze Amerikaanse Iconix Brand Group, is in hoog tempo op weg om haar toppositie in het internationale voetbal te heroveren. PSV krijgt in die strategie een sleutelrol.

PSV in goed gezelschap
PSV wordt als nieuwste club toegevoegd aan een fraai rijtje Umbro-partners met onder meer Premier League clubs Everton en Hull City, het Brazilaanse Grêmio en Vasco da Gama en Gamba Osaka dat onlangs in Japan de treble won. Paul Nugent, vice-president Global Marketing Umbro: “PSV is voor ons een geweldige toevoeging. Een club met een uitstekende reputatie in Europa en bekend over de hele wereld, al sinds 1974 onafgebroken actief in het Europese clubvoetbal. We kijken er naar uit om PSV vanaf komend seizoen in onze speciaal voor hen ontworpen tenues te zien spelen.”

Het contract werd dinsdagmiddag ondertekend. Links een impressie van het nieuwe trainingsshirt | © PSV Media Het contract werd dinsdagmiddag ondertekend. Links een impressie van het nieuwe trainingsshirt | © PSV Media

Voetbalgeschiedenis: van verleden tot heden
Het uit Manchester afkomstige Umbro schrijft al sinds 1924 voetbalgeschiedenis als oudste sportkledingmerk. Van Manchester City (FA Cup-winnaar in 1934) tot het gouden Brazilië van Pelé op het WK 1958. Van wereldkampioen England in 1966 tot het grote Liverpool van de jaren zeventig en tachtig. Van Romário op het WK in 1994 tot Ronaldo bij Internazionale in de late jaren 90. Van treble-winnaar Manchester United in 1999 tot de Engelse kampioen Manchester City recent in 2012: al deze teams droegen de tenues van Umbro.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/WoNPrabWkSg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>