Oude bekenden in Oostenrijk voor PSV

Oude bekenden in Oostenrijk voor PSV
3 min

PSV heeft nog nooit tegen LASK gespeeld, maar dat betekent niet dat er geen bekende gezichten bij de club rondlopen. Voor een aantal PSV’ers staat er een weerzien met oude bekenden te wachten donderdag.

Teamgenoot van Van Bommel
Mark van Bommel heeft in zijn tijd bij FC Bayern München een seizoen lang samen met Valérien Ismaël gespeeld, de huidige hoofdtrainer van LASK. Ze stonden weinig samen op het veld omdat Ismaël door blessures aan de kant werd gehouden. “Ik kon goed met hem opschieten”, zegt Van Bommel over zijn oud-ploeggenoot bij FOX Sports. “Ook buiten het veld hebben we elkaar een aantal keer gezien. Een hele fijne kerel om mee te voetballen. We lijken wel op elkaar.” Na een seizoen samen vertrok de Fransman naar Hannover terwijl Van Bommel nog een aantal jaar in München bleef. Ismaël heeft LASK naar de eerste Europa League groepsfase van de ploeg ooit gegidst.

Oude bekende van Nick Viergever
Bij LASK speelt de middenvelder met een passende naam James Holland. Hij begon zijn carrière in zijn thuisland Australië maar vertrok naar AZ voor een avontuur in Europa. Een jaar later kwam er nog een nieuw gezicht naar AZ: Nick Viergever. De twee hebben een seizoen samen gespeeld in Alkmaar, toen vertrok Holland op huurbasis naar Sparta Rotterdam, de club waar Viergever voor speelde voordat hij naar AZ ging. Holland maakte uiteindelijk een wereldreis door Oostenrijk, Duitsland, Australië en China voordat hij weer in Oostenrijk terugkwam en een plaatsje vond bij LASK.

Marcel Ritzmaier op de hoogte
Oud-PSV’er Marcel Ritzmaier speelt op dit moment bij Wolfsberger AC in de Oostenrijkse competitie. De middenvelder werpt een blik op het duel met LASK in gesprek met Sky Sports: “Ik denk dat PSV licht favoriet is voor het duel. Het is een topformatie in Europa en dat heeft de club de afgelopen jaren zelf bewerkstelligd. Mark van Bommel is een trainer die veel accenten legt op mentaliteit. Onder hem durft PSV hoog druk te zetten en speelt PSV met zelfvertrouwen.” De Oostenrijker stroomde binnen in de jeugd van PSV in 2010 en vertrok in 2018 terug naar zijn thuisland.

Herinneringen aan SV Ried
In het seizoen 2011-2012 speelde PSV Europa League-kwalificatieduels tegen SV Ried. Er speelt op dit moment niemand bij PSV die aanwezig was bij die wedstrijd, maar bij LASK wel. Keeper Thomas Gebauer speelde twaalf jaar onder de lat bij SV Ried maar maakte in 2018 de overstap naar LASK waar hij nu reservedoelman is. Samen met James Holland hebben zij als enige ervaring met PSV.

Ben jij er bij?
Voorafgaand aan de wedstrijd geeft PSV op het PSV Fanplein verschillende mooie prijzen weg. Iedere tien minuten maken bezoekers kans op mooie PSV-prijzen, weggegeven door de dj. Het fanplein, dat zich op P Oost bij het Philips Stadion bevindt, is geopend om 18.30 uur. Op het fanplein betaal je met je betaalkaart. Nog geen tickets voor PSV - LASK? Ga samen met het team de strijd aan en bestel hieronder jouw toegangskaart (maximaal vier per Seizoen Club Card).

Strijd mee