Oud-PSV’ers vinden nieuwe clubs

Oud-PSV’ers vinden nieuwe clubs
3 min

Niet alleen de PSV-selectie is behoorlijk gewijzigd, ook een aantal oud-PSV’ers heeft deze zomer een nieuwe club gevonden. Een kijkje op de avonturen van onze oud-spelers.

Bundesliga
Jürgen Locadia
is door Brighton & Hove Albion verhuurd aan TSG Hoffenheim. Hier is de spits herenigd met Joshua Brenet. De twee hebben bij PSV en Jong PSV samen meer dan honderd wedstrijden op het veld gestaan. Nu kunnen ze samen in de Bundesliga hun talent laten zien. Locadia heeft zijn Bundesliga-debuut inmiddels al gemaakt in een uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen. Ook Jeffrey Bruma heeft een andere plek in de Bundesliga, zijn huurperiode bij Schalke 04 is voorbij en hij is terug bij VfL Wolfsburg.

Pieters speelt zich in de basis
Na zes jaar bij Stoke City heeft Erik Pieters een nieuwe club gevonden in de Premier League. De linksback is sinds deze zomer in dienst van Burnley FC. Hier heeft hij zich al een basisplaats toegeëigend en twee assists gegeven in vier wedstrijden. Bij Stoke City is Pieters ploeggenoot geweest van onze captain Ibrahim Afellay.

Het hart van de PSV-verdediging heeft meer dan 50 wedstrijden bestaan uit Hector Moreno en Nicolas Isimat-Mirin. Beiden hebben een transfer gemaakt deze zomer. Isimat-Mirin is verhuurd door Besiktas aan Toulouse in de Franse Ligue 1 en Moreno heeft een transfer gemaakt van Real Sociedad naar Al Gharafa in Qatar.

Huur
Jetro Willems
speelt nu op huurbasis bij Newcastle United. Na een avontuur in de Bundesliga bij Eintracht Frankfurt speelt de linksback nu in Newcastle. Inmiddels heeft Willems twee Premier League-wedstrijden gespeeld. Vorige week wist hij zijn eerste basisplaats te bemachtigen bij de Engelse club. Ook Oscar Hiljemark heeft een verhuurperiode te pakken. Hij verlaat Genoa voor een jaar om te gaan spelen voor Dinamo Moskou.

Oude garde
Ook PSV’ers die al een tijdje niet meer bij ons spelen gaan nieuwe avonturen aan. Marcus Berg is is daar een van. Hij verruilt het Arabische Al Ain voor het Russische Krasnodar. Funso Ojo was actief in de League Two bij Scunthorpe United in Engeland, maar verplaatst zijn carrière naar buurland Schotland bij Aberdeen. Mathias Jørgensen, beter bekend als Zanka, vertrekt uit Engeland en gaat naar Turkije. Hij ruilt Huddersfield Town in voor Fenerbahçe.

Eredivisie
Ook binnen de Eredivisie spelen een aantal oud-PSV’ers bij een nieuwe club. Luciano Narsingh is terug naar de Nederlandse velden en heeft een plaats gevonden bij Feyenoord. Hij komt van Swansea City. Adam Maher heeft AZ verlaten en zit nu bij FC Utrecht. Rai Vloet was in dienst van het Belgische Sint-Truiden, maar keert nu terug naar Nederland en gaat bij Excelsior aan de slag.