Oranje O15 met Rovers en Gill’ard te sterk voor België O15

Artikel
Oranje O15 met Rovers en Gill’ard te sterk voor België O15

Er zijn weer veel jeugdspelers opgeroepen voor hun land. Bram Rovers en Joëlle Gill’ard van O15 wisten een dubbele oefeninterland tegen België O15 te winnen. Van PSV O19 mag een viertal zich bij de leeftijdsgenoten van het nationale elftal voegen. Een update van alle jeugdinternationals.

O19
Voor Oranje O19 zijn Damian Timan en Shurandy Sambo opgeroepen voor een tweedaagse stage op KNVB Campus in Zeist. Nigel Thomas staat op de stand-by lijst. Verder zitten de Noorse spelers Fredrik Oppegard en Mathias Kjølø in de voorselectie voor O19 Elite Round. Hier zullen zij aan het eind van deze maand met Noorwegen O19 strijden om een plek op het Europees kampioenschap. Daarvoor staan wedstrijden tegen IJsland O19, Slovenië O19 en Italië O19 op het programma. De definitieve selectie wordt bekendgemaakt op 9 maart.

België
Voor België O17 zit een tweetal spelers bij de voorselectie. Het gaat om Johan Bakayoko en Fedde Leysen. Zij strijden ook om een plaats voor het Europees kampioenschap. Om dit te bewerkstelligen speelt België O17 aan het eind van de maand drie wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Roemenië, Georgië en Engeland.

Milan Govaers mag zich bij België O16 melden voor een dubbele oefeninterland tegen Hongarije O16. Op 11 en 12 maart zullen deze wedstrijden worden afgewerkt.

O15
Oranje O15 speelde een dubbele oefeninterland tegen België. Het eerste duel op 3 maart werd met 1-2 gewonnen door Nederland. Bram Rovers speelde de hele wedstrijd en Joëlle Gill'ard viel al binnen een half uur in. Beide spelers traden in de tweede wedstrijd aan de aftrap. Na een vroege voorsprong vanaf de strafschopstip, kwam België in de slotfase vanaf elf meter langszij.

Bekijk ook

Top 10 Goals | Joëlle Smits

Video

PSV Work Out | Full kneeling Squat

Video