Oproep: PSV zoekt gastgezinnen

Artikel
Oproep: PSV zoekt gastgezinnen

PSV is op zoek naar nieuwe gastgezinnen die jonge talentvolle voetballers, die niet uit de regio Eindhoven komen, willen begeleiden richting de professionele topsport. Een gastgezin biedt deze talenten de kans om zich volledig op hun sport en school te richten.

Waarom een gastgezin?
Logischerwijs heeft niet ieder talent de juiste leeftijd, de vaardigheden en/of behoeften om al zelfstandig te wonen. Voor deze talenten is een gastgezin die ideale uitkomst. In overleg met het talent, de ouders, de coach en PSV kunnen de talenten starten in een gastgezin. In een gastgezin kunnen de voetballers wennen aan het weg zijn uit hun thuisomgeving, maar het heeft nog wel de structuur van een gezinssituatie zoals die thuis zou kunnen zijn. Een gastgezin is de tussenstap naar zelfstandigheid. Hoeveel dagen een talent in zijn gastgezin verblijft is verschillend. Dit kan variëren van een dag in de week tot zelfs volledig inwonen (spelers uit het buitenland). Het is aan de gastgezinnen om te bepalen wat zij daarin kunnen betekenen.

Speler en gastgezin, een goede match
Ieder talent komt uit een andere thuissituatie. Ze komen uit verschillende culturen en hebben verschillende gewoontes, behoeftes, regels en wensen. Het is belangrijk voor PSV dat zij veel verschillende gastgezinnen hebben om tot een goede match te komen. Tijdens een persoonlijk bezoek van de coördinator gastgezinnen worden de verwachtingen vanuit beide kanten besproken en uitgelegd, en wordt toegelicht wat een functie als gastgezin met zich meebrengt. Als gastgezin kun je ook begeleiding verwachten vanuit PSV.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Thema bijeenkomsten
Gedurende het seizoen zijn er verschillende contactmomenten voor de gastgezinnen. De avonden zijn anders van inhoud. De ene heeft een informatief karakter, de ander een meer sportieve insteek. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om gastgezinnen beter te leren kennen en met elkaar ervaringen te delen.

Aanmelden
Ben je gastvrij, topsportminded, woon je in de omgeving Eindhoven en denk je als gezin een bijdrage te kunnen leveren aan de topsportbegeleiding die onze voetballers nodig hebben? Dan is PSV op zoek naar jou/jullie! Meld je nu aan door je gegevens te mailen naar Hanneke Paauw via h.paauw@psv.nl.

 

Bekijk ook