'Ook groen licht voor PSV Vrouwen, Zahavi zorgt voor wervelshow’

Artikel
'Ook groen licht voor PSV Vrouwen, Zahavi zorgt voor wervelshow’

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

'PSV Vrouwen mag door'
Het kabinet onder leiding van Mark Rutte, kondigde in de persconferentie van dinsdag aan dat er in het profvoetbal doorgespeeld wordt. De Vrouwen Eredivisie valt juridisch en technisch gezien bij de KNVB onder de amateurtak, waardoor het in eerste instantie was stilgelegd. Het Ministerie van VWS is in overleg gegaan met de KNVB over een mogelijke uitzonderingspositie voor de Vrouwen Eredivisie, meldt Voetbal International. De uitkomst is dat PSV Vrouwen dit weekend ‘gewoon’ kan spelen tegen Excelsior. Zou de Vrouwen Eredivisie daadwerkelijk worden stilgelegd, dan kwam de voorbereiding van PSV Vrouwen op de Champions League behoorlijk in gedrang.

Zahavi goudhaantje voor Israël
De PSV-spits was woensdagavond in Slowakije verantwoordelijk voor de ‘Eran Zahavi-show’. Met een zuivere hattrick (één keer linkervoet, één keer rechtervoet en één keer hoofd) draaide hij een 2-0 achterstand volledig om in een 2-3 overwinning. Alle drie de goals van Zahavi vielen binnen een tijdsbestek van 21 minuten. Israël staat nu derde in Groep 2 van League B in de Nations League en heeft uitzicht om plek twee van Tsjechië over te nemen.

Van der Doelen over Götze: Ik denk dat het slim is
In de podcast ‘Skiete Willy’ bespreken oud-PSV’er Björn van der Doelen en clubwatcher Marco Timmer de overstap van Mario Götze naar PSV. De maker van het winnende doelpunt in de WK-finale van 2014, wilde naar eigen zeggen ‘uit de boulevardpers’, vertelt Timmer. Volgens Van der Doelen is het verstandig dat de Duitser voor de Eredivisie gekozen heeft: “Ik denk dat het heel slim is, iets meer in de luwte.”

Seizoenkaarthouders ingelicht
Meteen na de persconferentie van het kabinet afgelopen dinsdag, heeft PSV alle seizoenkaarthouders geïnformeerd over de gevolgen voor de club. Alle stadionpoorten blijven voorlopig dicht. Publiek is de komende tijd niet welkom bij wedstrijden en normaal gesproken ook niet bij trainingen, schrijft het Eindhovens Dagblad. De beslissingen van het kabinet betekenen voor PSV dat de Europa League-duels ook achter gesloten deuren plaatsvinden. In sommige landen is publiek wél gedeeltelijk toegestaan, waardoor PSV in de Europese uitduels eventueel wel voor publiek speelt.