‘Onze tegenstanders zijn niet gek’

Artikel
‘Onze tegenstanders zijn niet gek’

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

‘Tegenstanders zijn niet gek’  
Volgens verschillende media won PSV weliswaar zonder moeite, maar ging het tegen NAC Breda opnieuw niet vanzelf. Vooral het veldspel van de ploeg oogt volgens onder meer het Eindhovens Dagblad soms stroperig. “Tegenstanders passen zich steeds beter aan. De eerste helft van het seizoen speelden we ook zo, maar kwamen we er wel doorheen. Maar tegenstanders zijn ook niet gek en zien dat ook”, verklaart Jorrit Hendrix tegen de krant.

Viergever mist flair 
Nick Viergever ziet hetzelfde probleem. Daarnaast denkt de verdediger, die tegen NAC opnieuw een prima indruk maakt, dat de flair bij PSV een beetje ontbreekt. “Het veldspel kan stukken beter. We zijn heel slordig en er gaat veel verkeerd”, aldus Viergever. “We pakken drie punten en houden weer de 0. Iedereen wil ook heel graag, maar er gaan simpele dingen fout. We zitten nu in een fase dat de goals niet zo makkelijk vallen.”

Bergwijn swingt
Waar er dus vraagtekens zijn over het spel van PSV, zijn die er niet over de ontwikkeling van Steven Bergwijn. De Telegraaf pakt vandaag in een analyse uit over de ontwikkeling van Stevie. De krant prijst hem dat hij nog een jaar is gebleven en weet dat de interesse in hem groeit. Liverpool, Tottenham Hotspur, Manchester United, Bayern München, Borussia Dortmund en Internazionale zijn gecharmeerd van de multifunctionele aanvaller, schrijft De Telegraaf onder meer die Bergwijn in dit artikel een koning in het vrijlopen noemt.

De voorbeelden van PSV-talent
Het Algemeen Dagblad vraagt zich maandagochtend af wie de grote voorbeelden zijn van PSV-talenten Donyell Malen, Cody Gakpo, Michal Sadílek en Mohamed Ihatteran. “Ronaldinho is dat op basis van zijn skills, zeg maar technische vaardigheden. Als speler van nu kijk ik naar Luka Modric”, zegt laatstgenoemde tegen de krant. Het viertal speelde een (meer dan) verdienstelijke rol tegen NAC Breda. Het voorbeeld van Malen en Gakpo is overigens Thierry Henry en die van Sadílek is Verratti.

Fluiten
Na afloop van de wedstrijd was er het één en ander te doen over fluitconcertjes die opstaken vanaf de tribune. Waar sommige fans hun ongenoegen lieten blijken, gingen PSV-supporters op de Oosttribune juist vol achter de ploeg staan. “Juist op de momenten waarop het minder gaat heeft het team onze steun nodig! Sta op voor je club wanneer het nodig is en laat dat gefluit achterwege”, schrijft sfeergroep Lighttown Madness op Facebook. Mark van Bommel waardeerde de steun vanaf de Oosttribune. “Het publiek achter de goal pakte het uitstekend op.”

Bekijk ook