Onnodige nederlaag tegen Almere City FC: 3-4

Jong PSV is er in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop niet in geslaagd om van hekkensluiter Almere City FC te winnen. Op De Herdgang werd het 3-4 voor de bezoekers. Namens Jong PSV troffen Clint Leemans, Suently Alberto en Rai Vloet het doel.

Onnodig op achterstand
Voor Jong PSV stond vrijdagavond het laatste thuisduel voor de winterstop op het programma. Almere City FC was de tegenstander op sportcomplex De Herdgang. De bezoekers uit Almere kenden een prima start. Door een slordige terugspeelbal van Loof kon Van Amersfoort al na drie minuten profiteren: 0-1. Jong PSV keek onnodig tegen een achterstand aan en was met vlagen de betere ploeg op het veld. Na ruim een kwartier maakte Leemans dan ook de verdiende gelijkmaker. Hij schoot de bal na een afgeslagen hoekschop hard in het doel: 1-1. Amper vijf minuten na de gelijkmaker stond de ploeg van Pascal Jansen opnieuw achter. Almere City-speler Kip ontsnapte aan de verdediging en kon de bal panklaar leggen op het hoofd van Oost: 1-2. Jong PSV leek niet van slag en zocht veelal de aanval via Vloet, maar kon een gelijkmaker niet forceren. De bezoekers loerden vooral op counter, maar werden ook niet meer gevaarlijk. Een onnodige achterstand voor Jong PSV na 45 minuten.

© Pics United

Omschakeling wordt Jong PSV fataal
Vlak na rust kwam Jong PSV op schitterende wijze op gelijke hoogte. Alberto schoof mee in, kreeg de bal terug van Leemans en hij schoot de bal met een volley in de lange hoek: 2-2. De bezoekers uit Almere werden door Jong PSV flink teruggedrongen op eigen helft, maar wisten in de counter dodelijk effectief te zijn. De ingevallen Boldewijn kon uit de rebound, na een uitstekende redding van Bertrams, de bal in het doel tikken: 2-3. Lang liep Jong PSV niet achter te feiten aan. Amper twee minuten later legde de scheidsrechter de bal op de stip na een handsbal van Almere City FC. Vloet wist wel hoe hij met dit buitenkansje om moest gaan: 3-3. Zeven minuten voor tijd wisten de bezoekers voor de vierde keer op voorsprong te komen en opnieuw in de omschakeling. Boldewijn schoot de bal opnieuw achter Betrams: 3-4. Jong PSV kreeg via Vloet de kans om toch een punt over te houden aan dit duel, maar zijn inzet ging over het doel van Almere City FC. Jong PSV verliest met 3-4.

Volgende week vrijdag staat de stadsderby tegen FC Eindhoven op het programma. Aftrap in het Jan Louwers Stadion is om 20.00 uur.